bip

Blog Improvement Project Uge 2

I anden omgang af The Blog Improvement Project handler det om brainstorming:

People start blogs with lots of content ideas, but as the weeks go by sometimes we start to lose steam (at least, I know I do). That’s why this week’s BIP project is about brainstorming.

Dernæst følger nogle glimrende links, hvor man kan finde brainstorm-ideer, ideer til emne at blogge om osv. Jeg har læst alle indlæggene nu og er egentlig ret inspireret. Læs evt. selv her.

En af de ideer, der omtales, er mind-mapping. Jeg har mind-mappet meget på universitetet og synes nok, at jeg ved hvordan det skal gøres. På den anden side, føles mind-mapping lidt for meget som en pligt og noget, man “skulle” gøre i forbindelse med skriftlige opgaver, speciale og den slags. Jeg er derfor ikke sikker på, at jeg vil bruge den metode til at brain-storme med. Andre måder er friskrivning og “listing”. Listing er lidt som mind-mapping, synes jeg, men føles knapt så “akademisk”. Jeg har allerede “listet” (uden at vide det), da jeg bestemte mig for, at denne blog skulle være om bøger og bogrelaterede emner. Jo, jeg har da indimellem blogget en smule om andet, men det er sådan set stadig mit mål at holde indlæggene på det bog-relaterede. På den ene eller den anden måde. Og til at få ny ideer i den henseende, er listing en rigtig god ide. Jeg har opdaget, at der er mange forskellige emner, jeg kan blogge om og stadig være bog-relateret…

Friskrivning er sikkert et af de bedste værktøjer hvis man ikke kan få gang i skriveriet eller finde på et egnet emne. Jeg bruger friskrivning til daglig på arbejde, men ikke som blogger. Friskriverier er ikke beregnet for andre end den, der har skrevet det, men i mange tilfælde kan man faktisk bruge overraskende meget af det, man har friskrevet. Jeg er ikke sikker på, at jeg vil bruge friskrivning som et blog-værktøj, men det er faktisk en fremragende ide.

Jeg skriver mere senere om de ideer, jeg har fået indtil videre.
wg3

Weekly Geeks: Uge 2

I denne uge er det Joanne fra The Book Zombie som står for ugens Weekly Geeks. Endnu engang tak til jer, der tager jer tid til at skrive de ugentlige Weekly Geeks indlæg, selvom I garanteret har hamrende travle liv alle sammen.

Nå, men Joanne spørger:

For those who have been with the group, either from the start or joined within recent months, what does being a member mean to you? What do you enjoy about the group? What are some of your more memorable Weekly Geeks that we might could do again? What could be improved as we continue the legacy that Dewey gave us? For those just joining us, why did you sign up for Weekly Geeks? What would you like to see here?
Jeg begyndte på Weekly Geeks tilbage i oktober, så jeg lærte ikke rigtigt Dewey at kende. Men gennem Weekly Geeks har jeg til gengæld fundet så mange interessante blogs, så min blogliste og Google reader er gået fra at bestå af en lille samling blogs til nærmest at svømme over med gode blogs. Men det er ikke engang det bedste. Det bedste ved Weekly Geeks har helt sikker været at møde alle de fantastiske og morsomme bloggere, der er derude. Det er næsten det sjoveste af det hele.
En af de første Weekly Geeks jeg skrev handlede om yndlingsforfattere. Jeg lavede et indlæg om Astrid Lindgren. Det indlæg kan du læse her hvis du gider. Indlægget er kun fra november sidste år, så der er ikke nogen grund til at gentage det her og nu, men engang i fremtiden vil det helt sikkert være en ide.

Personligt vil jeg gerne gøre Weekly Geeks bedre ved at læse (og ideelt set også kommentere) alle indlæg fra bloggere, der deltager i Weekly Geeks de samme uger, som jeg selv gør det. Jeg har ikke nogen ideer til forbedring af Weekly Geeks-formatet lige nu, da jeg synes, at I alle gør sådan et fantastisk arbejde med det.
dewey-27s_weekly_geeks2

Weekly Geeks er tilbage

Takket være en gruppe af bogbloggere (besøg dem her for at finde vej til deres personlige blogs), er Deweys Weekly Geeks tilbage i blogland. Dewey, der “opfandt” Weekly Geeks (og mange andre bogrelaterede blogaktiviteter) og som var noget af en celebrity i det engelsksprogde døde uventet i slutningen af november sidste år. Så først og fremmest tak til jer, der må have knoklet for at få det nye Weekly Geeks op at stå. Det er både sjovt og en god måde at mindes Dewey på.

Denne første omgang af det nye Weekly Geeks, giver mulighed for at deltage på to forskellige måder. Jeg har valgt denne måde:

In the spirit of the amazing community building that Dewey was so good at, tell us about your favorite blogs, the ones you have bookmarked or subscribe to in your Google Reader, that you visit on a regular basis. Tell us what it is about these blogs that you love, that inspire or educate you or make you laugh. Be sure to link to them so we can find them too.

Jeg har mange yndlingsblogs, særligt på min engelske side. Og jeg finder, heldigvis, hele tiden nye blogs, som jeg lægger på bloglisten, i Google-readeren osv. Da jeg nu er på min danske side, vil jeg fremhæve nogle af de danske blogs, som jeg nyder at læse og som jeg har på enten min blogliste eller i min Google-reader.

Dorte er krimilæser og har lige flyttet en del af sine blogaktiviteter fra Opera til Blogger. Dorte blogger både på dansk og engelsk og jeg har allerede “set” hende rundt omkring på de engelske bogblogs, hvor hun frygtløst har kastet sig ud i udfordringer allerede. Thumbs up for det.

The Escapist, der er på dansk, bestyres af Carsten. Carstens bogsmag er på mange måder meget lig min egen, og jeg glæder mig til at følge med på eskapist-bloggen. Jeg har allerede fået gode ideer til kommende læsning.

Læsehest med tankekrøller læser rigtig mange skandinaviske krimier, men også andre genrer. Jeg har nydt at tjekke Læsehestens indlæg ud og synes altid at det er sjovt, når man har læst de samme bøger, og vi har læst en hel del af de samme bøger.

Nilles Litteratur vender jeg tilbage til gang på gang. Ikke blot skriver Nille nogle fremragende anmeldelser, hun er også et dejligt bekendtskab i blogosfæren, som jeg ovenikøbet har trukket på uden for bøgernes verden. Tak til Nille for det!

Grann har ikke opdateret siden begyndelsen af december, men ikke desto mindre har jeg været omkring bloggen Grann læser bøger masser af gange for at tjekke de gamle indlæg ud. Bloggen er velskrevet og jeg ser frem til flere anmeldelser fra Granns hånd.
goals

Nogle flere mål for Blog Improvement Project

Efter at jeg har browset omkring andre BIP-deltageres forskellige indlæg i går og i dag, er jeg kommet til at tænke på, at jeg nok har nogle flere mål for bloggen end jeg umiddelbart mente i går.

Jeg vil først og fremmest blive bedre til at kommentere på andres blogs. Jeg vil forsøge at undgå (selvom jeg formentlig ikke kan undgå det fuldstændig) at “nøjes” med kommentarer såsom: “det lyder som en god bog” eller “den har jeg også læst” og lignende. Jeg vil gerne gøre mine kommentarer mere personlige, hvilket alt andet lige også må være mere tilfredsstillende for den blogger, man kommenterer hos.

Selvfølgelig er der dage, hvor det at skrive alenlange kommentarer bare ikke lader sig gøre, og da der er flere bloggere, hos hvem jeg gerne vil vise at jeg i det mindste har været forbi, vil jeg sikkert bruge de korte kommentarer til at falde tilbage på. Så det er altså ikke fordi jeg har tænkt mig at skrive en novelle hver eneste gang jeg kommer forbi en blog. Men jeg vil i det mindste prøve at gøre mine kommentarer en smule mere interessant.

Et andet mål er at bestemme mig for at skrive et bestemt antal indlæg pr. uge. For eksempel ved at deltage i nogle af de mange forskellige “weeklies” der er (især i den engelsksprogede blogosfære). Jeg læser ganske enkelt ikke bøger nok til at kunne blogge bogomtaler tre gange om ugen. Jeg kommer til at få meget travlt de næste måneder, og kan først se en ende på det omkring 1. juni. Derfor er det med et vist forbehold at jeg sætter mig det mål at skrive tre bog- eller bogrelaterede indlæg om ugen.

Billedet foroven har titlen goal juve og er fra brugeren pierodemarchisphotostreamflickr.
bip1

Blog Improvement Project Uge 1

For ikke så længe siden bestemte jeg mig for at deltage i The Blog Improvement Project , der køres af Kim fra Sophisticated Dorkiness. Første og sidste mandag i hver måned skriver Kim et indllæg, som på den ene eller den anden måde handler om, hvordan man kan forbedre sin blog, hvad enten man ønsker et nyt look, nyt fokus, blive i stand til at skrive bedre indlæg mm. Jeg har ventet med længsle på den første “udfordring”, og nu er den her! Klik her for at læse hele Kims indlæg.

Den første “udfordring” (hvis man da kan kalde det det) er om at sætte sig nogle mål. Sophisticated Dorkiness linker til en række online artikler der alle handler om blogging og om at sætte blog-mål. Jeg har skimmet nogle af artiklerne og læst et par af dem i mere eller mindre fuld længde. Interessant læsning som jeg kan anbefale alle at tjekke ud. På Problogger blog fandt jeg en liste med spørsgsmål, en blogger kan stille sig selv, når hun/han forsøger at sætte sig nogle nye blogging-mål for 2009.

Tjah. Det er måske lidt mærkeligt at begynde al denne målsætten med at nævne hvad der i hvert fald ikke er mit mål, men det er vigtigt for mig at understrege, at jeg blogger for sjov. Der er ikke noget med penge eller gratis bøger tilsendt eller klik-på-annoncer eller andet involveret i mit bloggeri. Ikke fordi der er noget galt i at blogge professionelt, men det er altså ikke mit mål.

Men derfor har jeg selvfølgelig alligevel nogle mål for mine blogs her i 2009. For det første vil jeg gerne have en blog der ser pæn ud! Jeg er ganske klar over, at der findes en mængde gratis skabeloner og jeg forsøger at finde den rette og skifter ofte look her på bloggen. Men enten kan jeg ikke forlige mig med udtrykket eller også kan jeg ikke hitte ud af alt det html der skal indføres eller også sletter en ny skabelon hele min blogroll etc. Så det har vist sig mere vanskeligt end som så at finde et nyt look. Jeg har en ide om hvordan bloggen skal se ud: pæn og organiseret uden at blive for nuttet, flere side barer (tre ville være fint) og muligehed for at lave arkiver på en organiseret måde.

Jaja, der er sikkert meget man kan hvis man tager sig tid til at kigge på betjeningspanelet her på Blogger, rundt på nettet eller skiftede til en anden “udbyder”, men det har jeg prøvet, og det var slet ikke nogen succes. Så jeg bliver lidt på Blogger endnu, og vil skifte look on and off for at prøve forskelligt af.

Et andet mål er at få nogle flere læsere. Som jeg har nævnt tidligere, er det forbavsende få bogblogs der findes på dansk. Samtidig er det stort set umuligt at få folk forbi og læse og kommentere. Det har formentlig noget med indholdet at gøre, så mit mål er også at skrive mere interessante indlæg, som folk gider at læse. Det overordnede emne vil dog stadig være bøger og bogrelaterede emner og det i sig selv er måske for dræbende for de fleste? Men jeg har ikke den store trang til at lave en mere personlig dagbogslignende blog, selvom jeg selvfølgelig ikke har noget imod at der smutter lidt personligt ind hist og her.

Julia fra A Piece of my Mind har også skrevet om sine mål for sin blog i 2009.
IMG_1095

Godt nytår og Bogrummets månedsbrev

Godt nytår til alle! Glæder mig allerede til 2009 og har endnu ikke nedlagt min bogblog 😉 Jeg har fået månedsbrev fra Bogrummet, og synes egentlig, at jeg ville kopiere det her med ønsket om et herligt 2009 til alle:

Gamle bøger er døde bøger
Hvad sker der med en bog, når den ikke længere omtales? Når anmeldelsen er forsvundet med avisen i papircontaineren, boghandleren har fjernet bogen fra hylden, og biblioteket har sat den ned i magasinet? Er en bog dårlig, når den er 5 år gammel? 10 år? 20?

Nogle bøger er. Nogle bøger var allerede dårlige, da de udkom. Andre var fremragende i 1968 og er stadig relevante og underholdende læsning.

På Bogrummet.dk anmelder vi mange nye bøger. Det er naturligt, for det er de nye, der står overalt og lokker os med deres nyhed. Men lige netop på Bogrummet.dk kan man også anmelde ældre litteratur.Vi vil gerne give det “gamle” en chance til. Hvad gemmer sig af små og store læseoplevelser rundt om på landets bogreoler og i bibliotekernes magasiner? Vinteren over kan du derfor vinde nye bøger, ved at anmelde gamle i konkurrencen “Anmeld en gammel dansk”. Anmeld en kendt eller anmeld en glemt. Anmeld den fortjent glemte eller den tabte skat.

Første vinder udtrækkes allerede 10. januar, så måske er det tid til at sende en anmeldelse ind. Klik ind på Bogrummet for at se præmierne og læs anmeldelserne.Godt nytår!

Christina Andersen / chefredaktørca@bogrummet.dk

Bliv medlem af Bogrummets gruppe på http://www.facebook.com/

Forslag, idéer og rettelser er velkomne og kan sendes til redaktionen@bogrummet.dk.

gammeltdansk

Gammelt Dansk

Tjek anmelder-konkurrencen Gammelt Dansk på Bogrummet.dk. Her kan du indsende boganmeldelser af gamle, danske bøger skrevet før 1980 og vinde forskellige præmier. Jeg har tidligere deltaget i sjove konkurrencer på Bogrummet, men har ikke været forbi i et stykke tid. Sitet bliver bestemt ikke dårligere med tiden. Der ligger mange gode anmeldelser derinde nu. Opfordring til at deltage i konkurrencen er hermed givet videre.

bip

Blog Improvement Project

Kim fra Sophisticated Dorkiness har lige søsat et blogging-projekt, der skal løbe af stablen hele næste år. Et Blog Improvement Projekt. Jeg er ikke professionel blogger på nogen måde. Jeg blogger ikke for pengene, for at få gratis bøger eller nogen som helst anden “seriøs” grund. Jeg holder af at læse og jeg holder af at skrive lidt ned om de forskellige bøger, jeg læser. Ej heller er jeg professionel litteraturkender – eller blogkender for den sags skyld. Og jeg er heller ikke i gang med at aspirere til pro.

Men jeg må sige, at jeg alligevel er blevet en smule interesseret i Kims projekt. Jeg vil rigtig gerne se og lære, hvad man ellers kan med en blog. Udover at skrive den selvfølgelig. Tidligere på ugen var jeg på nettet for at købe bøger til julegaver, og faldt da også over nogle blog-bøger. Jeg var lige ved at købe et par af dem, men styrede mig.
Så nu har jeg meldt mig som deltager i Blog Improvement Projektet og håber, at jeg vil være i stand til at deltage så mange uger som muligt. Jeg får en ret hektisk vinter og et meget hektisk forår, men omkring slut-april, begyndelsen af maj skulle travlheden begynde at lette. Jeg håber, at det bliver både sjovt og interessant.
Du kan evt. selv tjekke Kims indlæg om projektet ud her.
deweys-reading-challenge

Dewey’s Books

Dewey, som var kvinden bag bloggen The Hidden Side of a Leaf og forskellige udfordringer som fx Weekly Geeks, døde pludseligt og uventet for få uger siden. Den blogverden, jeg har bevæget mig rundt i (med engelsk-sprogede bloggere) på det seneste var chokerede, og det var jeg egentlig også selv, om end jeg ikke nåede at lære Dewey så godt at kende som nogle af de andre bloggere. Nu har Chris fra Stuff as Dreams are Made on og Robin fra A Fondness of Reading lagt grunden til en slags memorial-challenge til ære for Dewey, og selvom jeg hverken kendte Dewey særlig godt eller har tid til at deltage i flere læse-udfordringer, har jeg alligevel bestemt mig for at deltage. Der er ikke frygtelig mange regler og da jeg alligevel har kastet mig ud i andre læse-udfordringer, har jeg egentlig lyst til at deltage. Man kan deltage på to måder:

1. Pick one book from each of the 6 years that Dewey has archives of. You can access her archives by clicking on the archive link in the sidebar of her website. It’s a dropdown menu. For instance, you would read one book that she reviewed in 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, and 2008 for a total of six books.

2. The other option is to read 5 books that Dewey reviewed. These can be from any year and I’m guessing that each of us has at least 5 books on our TBR list because of Dewey!

Jeg vender tilbage med en liste over de bøger, jeg har bestemt mig for at læse til ære for Dewey.