ondt_blod

Ondt blod af Arne Dahl

Ondt blod er bog nummer to om A-holdet, et team af særligt udvalgte politifolk i Stockholm, der skal opklare særlige forbrydelser, som de almindelige politikredse ikke kan eller vil opklare. Misteriose var den første, og den er omtalt her. Politimanden Paul Hjelm er en slags hovedperson, og det er også ham, der sammen med den eneste kvinde på holdet, Kerstin Holm, bliver sendt til USA for at få oplysninger om den amerikanske seriemorder, man mener, er rejst ind i Sverige. Seriemorderen, Kentucky-morderen, har angiveligt myrdet en svensk litteraturkritiker i Newark lufthavnen, og har benyttet litteraturkritikerens billet til selv at rejse til Sverige. Panikken breder sig, og A-holdet må tage alle midler og ressourcer i brug, for at stoppe morderen. Men inden længe finder man ligene af de første svenske ofre, og Paul Hjelm og Kerstin Holm må afsted til USA for at tale med den mand, der havde sagen mens den kørte i USA.

Sagen bliver mere og mere indviklet, men dog ikke så indviklet at læseren ikke kan følge med. På et tidspunkt kører det næsten lidt for let og med lidt for letkøbte løsninger, ligesom nogle af personerne, der på den ene eller den anden måde kommer ind i sagen, ikke rigtigt bliver ført helt til dørs. Man spørger sig selv, hvad de pågældende personer egentlig skulle i historien til at begynde med.

Men når det er sagt, er det en fin krimi, og jeg vil helt sikkert læse de andre i serien, som jeg tror, der er kommet en 6-7 stykker af efterhånden.