nicole-krauss

The History of Love af Nicole Krauss

The History of Love af Nicole Krauss handler om i hvert fald to personer: Leo Gursky og Alma Singer, der begge bor i New York. Leo er en gammel polsk-amerikansk jøde, Alma en 12-15 årig jødisk pige, der har mistet sin far og bor med sin intellektuelle mor og sin religiøse lillebror. Men der er er flere lag i historien, som egentlig ikke er svær at følge med i…og så alligevel lidt. Det er først til slut, eller i hvert fald tæt på slutningen, at der danner sig et nogenlunde samlet billede.

Leo flygtede i sin ungdom fra nazismen i Europa og endte i New York, hvor han med det samme opsøger den pige han forelskede sig i hjemme i Polen, og som var flygtet før ham. Da deres møde ikke falder heldigt ud, dropper Leo tanken om at se hende igen, men de næste mange, mange år følger han alligevel både hende og hendes familie på afstand.

Alma ønsker egentlig bare at hendes mor skal ud af sin ensomhed og blive lykkelig igen. Da moderen får et tilbud om at oversætte en særlig bog, The History of Love, håber Alma, at manden, som har bedt om denne oversættelse, måske kunne være noget for moderen. På grund af bogen flettes Almas og Leos liv sammen, men inden da skal alle personer igennem mange tanker.

Denne meget korte omtale yder faktisk ikke bogen spor retfærdighed. Der er mange flere lag i bogen, og en del flere personer at tage stilling til. Jeg kom ikke så nemt igennem den, som jeg havde forventet, og ved egentlig ikke, hvad jeg rigtigt synes om den. Men møgdårlig var den ikke.