nablo1108_120x240

National Blog Posting Month # 30: Færdig!

Så blev det endelig den dag, hvor jeg kan blogge mit indlæg nr. 30 i NaBloPoMo-udfordringen. jeg har nu blogget (midst) et indlæg hver dag i en hel måned. Nogle dage mere end et indlæg, men som regel bare et enkelt. Ikke alt har været lige interessant. Jeg kunne da godt have drømt om, at hvert eneste indlæg hele måneden igennem havde været interessant og gennemtænkt. Men jeg må erkende, at jeg simpelthen ikke har haft tid eller fantasi til at være nyskabende hver eneste dag. En af grundene er selvfølgelig at jeg ikke har noget interessant at sige. En anden faktor er, at jeg havde bestemt mig for udelukkende at blogge om bøger, skrivning eller andre bogrelaterede ting. Det kom jeg så ikke til at holde 100% desværre. Det var også mit held at jeg har en regulært bagkatalog af bogomtaler, som jeg endnu ikke har blogget og som jeg har kunnet bruge på dage hvor jeg vitterligt intet havde at sige. Alt i alt har det dog været en sjov udfordring hvor jeg har være “tvunget” til at komme lidt rundt i blogosfæren hver dag i en hel måned. Det har været sjovt, men jeg er nu ret glad for, at jeg ikke længere “skal” blogge noget hver dag. Måske kommer jeg alligevel til at gøre det, men så bliver det ikke som en del af en udfordring. Selvom det faktisk har været helt ok.

Dette er mit sidste indlæg (nr. 30) i NaBloPoMo-udfordringen. Se min side her.
nablo08_micro

National Blog Posting Month # 29: flickr

I dag er det dagen før sidste dag i NaBloPoMo-udfordringen. Så jeg nøjes med at blogge et enkelt billede fra min flickr photostream. Billedet, der forestiller en farao der modtager ankh, liv, er taget i det store Karnaktempel-kompleks i Luxor i det sydlige Ægypten. Billedet er mit mest sete i min photostream, så derfor blogger jeg det her i dag, selvom det intet har med bøger, læsning eller andre bogrelaterede ting at gøre :o)
Dette er mit 29. (og næstsidste) indlæg i NaBloPoMo-udfordingen. Se min side her.

nablo08_micro1

National Blog Posting Month # 28: Styr på læsningen

Hvordan holder du styr på hvilke bøger du har læst? I flere år noterede jeg trofast alle bøger læst in min elskede A Booklover’s Diary. Jeg har altid syntes, at excel-ark var for kedelige. Da jeg begyndte at blogge bestemte jeg mig for at holde styr på læsningen ad den vej ved at omtale hver eneste bog, jeg læste. Det blev hurtigt alt for uoverskueligt. Jeg bogblogger både på dansk og engelsk. De fleste danske bøger er ikke udkommet på engelsk, og da jeg i en periode læste mange danske bøger, droppede jeg den engelske blog. I en periode droppede jeg fuldstændigt at blogge og efter et halvt års tid måtte jeg møjsommeligt rekonstruere mine læste bøger.

Jeg har profil på både Shelfari og GoodReads og har haft det i lang tid nu, og begge steder er mine læste bøger (og mine bøger i det hele taget) stort set fuldstændig up-to-date. Så det er sådan jeg holder styr på læsningen. Til næste år laver jeg måske nogle blog-lister over mine læste bøger i 2009. Hvad med dig?

Dette er indlæg nr. 28 i NaBloPoMo-udfordringen. Se min side her.
pompeii

National Blog Posting Month # 27: Pompeii af Robert Harris

Jeg kunne godt lide Robert Harris’ Pompeii. Jeg læste den på få dage, hyggede mig fint og syntes, at historien var velskrevet. Men – for der er et stort men – der var altså også nogle keeeedelige passager. Så det var på ingen måde den 5-stjernede læseoplevelse jeg egentlig havde troet. Historien foregår i den gamle romerske by Pompeji med alle dens hustlere, dekadente senatorer, prostituerede, slaver og gladiatorer. Hovedpersonen er den unge ingeniør Marcus, som er kommet fra Rom for at overtage jobbet på vandværkerne omkring byen. Han opdager hurtigt, at der er noget helt galt. Og så begynder begivenhederne at tage fart. Bogen foregår i de sidste dage inden Vesuv går i udbrud og begraver Pompeji i lava og aske. Når Marcus at komme ud af byen inden? Når han at redde den pige, som han ikke kan holde op med at tænke på. Og finder han ud af hvad der skete med Pompejis tidligere vandværks-ingeniør? Bogen er fyldt med interessante spørgsmål plus en god portion “lærdom” om vulkaner, jordskælv mm. En ok bog, i hvert fald underholdende langt henad vejen.
Ovenstående billede af en gade i ruinerne af Pompeji er taget af flickr brugeren Senex Prime.

Dette er mit indlæg nr. 27 i NaBloPoMo-udfordringen. Se min side her.

spellbound

National Blog Posting Month indlæg nr. 26: Chick lit

Røg du nogensinde med på chick lit bølgen? Det gjorde jeg. Jeg kan ikke huske præcist hvilken chick lit bog jeg læste først, men det var tilbage i 1998-99. Jeg læste faktisk ikke Bridget Jones-dagbøgerne før nogle år senere. Siden januar 2003 har jeg holdt regnskab med min læsning og faktisk været ret omhyggelig med det. Jo, der er smuttet noget indimellem, men ellers har jeg faktisk et ret godt billede af hvilke bøger jeg har læst siden dengang. I dag har jeg derfor tænkt mig, at mit NaBloPoMo-indlæg skal handle om de chick lit bøger som jeg har læst fra 2003 til 2006 hvor jeg “stod af”. Jeg ved, at der er bøger jeg har læst i samme periode som andre ville kalde for chick lit, fx YaYa-Sisterhood serien mm., så de her er altså bare en lille liste over min læsning af hvad jeg mener er chick lit. Og selvfølgelig er der 117 andre chick lit forfattere derude, som jeg ikke har læst noget af. Den sidste rigtige chick lit jeg læste var Sophie Kinsella’s Undomestic Goddess, og det var da jeg var færdig med den, at jeg bare ikke gad mere. Måske jeg skulle til at tage genren op igen?

Her er listen:
Good in Bed af Jennifer Weiner (da. God i sengen)
Bookends af Jane Green
The Nanny Diaries af by Emma McLaughlin (da. Nannys dagbog)
Sushi for Beginners af Marian Keyes (da. Sushi for begyndere)
In Her Shoes af Jennifer Weiner (da. I dine sko)
Jemima J af Jane Green
Can You Keep a Secret? af Sophie Kinsella (da. Mine hemmeligheder)
Confessions of a Shopaholic af Sophie Kinsella (En shopaholics hemmelige drømmeverden)
Shopaholic Takes Manhattan af Sophie Kinsella (En shopaholic i New York)
Shopaholic Ties the Knot af Sophie Kinsella (Shopaholic i medgang og modgang)
Shopaholic & Sister af Sophie Kinsella (da. Shopaholic og søster)
Spellbound af Jane Green
Lucy Sullivan Is Getting Married af Marian Keyes
Little Earthquakes af Jennifer Weiner (da. Små jordskælv)
Olivia Joules and the Overactive Imagination af Helen Fielding (da. Olivia Joules’ hyperaktive fantasi)
Goodnight Nobody af Jennifer Weiner
The Undomestic Goddess af Sophie Kinsella (da. Hushjælp søges)

Dette er mit indlæg nr. 26 i NaBloPoMo-udfordringen. Se min side her.

nablo08_90x331

National Blog Posting Month indlæg nr. 25

Jeg har ikke meget at sige i dag, så dette bliver et ultrakort indlæg. Vil bare lige sige, at der nu kun er fem dage tilbage indtil NaBloPoMo-udfordringen er ovre. Jeg har jo bundet mig til at skrive mindst et indlæg pr. dag hver dag i 30 dage. Det er selvfølgelig ikke sådan at jeg bliver anholdt eller noget hvis jeg IKKE gør det, men nu er jeg kommet så langt, at jeg vil gennemføre! Men i dag er jeg altså tom for ideer, så derfor bare dette korte indlæg, som er mit indlæg nr. 25 i NaBloPoMo-udfordringen. Se min side her.

weiner

National Blog Posting Month indlæg nr. 24: Goodnight Nobody af Jennifer Weiner

Goodnight Nobody er helt sikkert ikke en af Jennifer Weiners bedste. Jeg har aldrig været dedikeret fan, men har moret mig fint med hendes tidligere velskrevne og vittige romaner. Denne bog, som er mordmysterium møder chick lit møder kærlighedsroman var ret kedelig og det tog mig år og dag at komme igennem den og jeg synes ikke Weiner er sluppet særlig godt fra det.

Kate er en yngre kvinde, der pludselig finder sig selv i en forstad til New York med tre børn og en ægtemand, som hun stort set aldrig ser. Hun kan ikke være særlig vild med sin mand, da hun stadig har hede drømme om en ven fra New York som hun var hemmeligt forelsket i da hun var yngre. Hendes kedelige husmorliv får dog lidt krydderi, da en af supermødrene fra Suburbia bliver myrdet. Kate bestemmer sig for at løse mordmysteriet og nu skulle man tro, at grunden var lagt til en sjov og vittig kriminalgåde. Men vi kommer aldrig rigtig til bunds i sagerne og til slut, da der er bundet ender på alle de løse tråde, sidder læseren tilbage med et “var det det?” Goodnight Nobody er velskrevet og Weiner har sans for en sjov dialog. Hvis jeg skulle uddele stjerne, ville denne få to, udelukkende på grund af dens velskrevne stil. Ellers ville den have fået en!
Dette er mit indlæg nr. 24 i NaBloPoMo-udfordringen. Se min side her.
e

National Blog Posting Month indlæg nr. 23: e af Matt Beaumont

Har du nogensinde arbejdet på et større kontor? Hvis du har, vil du helt sikkert nikke genkendende til nogle af de tåbeligheder der foregår i The Miller-Shanks Advertising Firm. Denne bog, e af Matt Beaumont, handler om nogle få uger i januar 2000 hvor hele firmaet er travlt optagede af at lave en ny kampagne for Coca Cola. Eller det vil sige: personalet BURDE være travlt optagede. Det er de også, men af en masse andre ting. Gennem en række e-mails kommer læseren tæt på et galleri af morsomme, irriterende, elskelige og skøre personligheder i firmaet. Selvom historien er fortalt gennem de e-mails som de forskellige personer sender hinanden, er det en virkelig morsom bog. Nogle vil måske indvende, at ideen med at udgive e-mails ligesom er set før, men denne bog er fra 2000, og genren var relativt ny dengang. Den er lynhurtigt læst og man får virkelig lyst til at lære nogle af de her idiotiske personer nærmere at kende.

Dette er mit indlæg nr. 23 i NaBloPoMo-udfordringen. Se min side her.
nablo08_90x332

National Blog Posting Month indlæg nr. 22: Phantom Prey af John Sandford

Phantom Prey er den seneste bog i John Sandfords Prey-serie og det er en udmærket krimi. Hvis jeg skulle uddele stjerner, hvor fem var det højeste, ville Phantom Prey nok få tre små stjerner. Jeg har læst alle de forrige Prey-krimier og mange af dem var klasser bedre end Phantom Prey. Ikke fordi den var dårlig, for det var den ikke. Men det virker som om Sandford er ved at være lidt træt af at skrive om Lucas Davenport, BCA (det kontor, hvor han arbejder nu) og Minneapolis politiet. Måske?

En ung og velhavede Goth-pige er forsvundet uden at efterlade sig andet en en smule blod på væggen i sin mors hus. Der er intet lig, intet der tyder på at nogen er brudt ind og hendes mor, den meget rige fitness club ejer Alyssa Austin beder Lucas Davenport om hjælp efter at det almindelige politi har givet op uden at finde hendes datter (eller hendes datters lig). Lucas er ikke umiddelbart vild efter at få sagen, men hans kone Weather, der er veninde med Alyssa Austin, får overtalt ham. Da han går i gang med at undersøge de forskellige spor opdager han, at datteres venner, der også er Goth, hele tiden hentyder til en mystisk fe-skikkelse, der bliver ved med at dukke op og forsvinde. Dette gør ham for alvor interesseret i sagen og snart er han i personlig fare. Da flere myrdede Goth pludselig begynder at dukke op, er Lucas nødt til at få virkelig gang i undersøgelserne af de spor, der leder ham i først den ene retning, så den anden.

Læseren får at vide hvem morderen er ca. halvvejs inde i bogen, og det irriterede mig faktisk lidt. Det er som regel ikke noget problem – andre bøger kan afsløre morderen allerede på første side uden at det gør krimien dårligere – men i dette tilfælde synes jeg ikke at det gjorde bogen mere spændende.
Alt i alt kan jeg dog sagtens anbefale bogen, som er hurtigt læst. Jeg var også glimrende underholdt, men hvis du ikke har læst andre bøger i Prey-serien, synes jeg egentlig at man bør begynde med de første bøger. Nogle af dem er virkelig gode. Denne kan dog sagtens stå alene og det er ikke nødvendigt at kende alle de forrige bøger for at få noget ud af den.
Dette er indlæg nr. 22 i NaBloPoMo-udfordringen. Se min side her.
nablo08_90x333

National Blog Posting Month indlæg nr. 21: Kvinderne fra Troja af Euripides

For et par dage siden skrev Rebecca Reid fra bloggen Rebecca Reads et interessant indlæg om Homers Odyseen og Illiaden. Hendes indlæg satte gang i en interessant snak om klassiskere fra antikken og om deres oversættelser, læseværdighed mm. Billedet ovenfor af Homer er fra min egen flickr photostream. Hovedet står på Ny Carlsberg Glyptotek i København.

Rebeccas indlæg om Homer og hans værker fik mig til at tænke på Kvinderne fra Troja, som er en antik tragedie af forfatteren Euripides. Det er efterhånden nogen år siden jeg selv læste Kvinderne fra Troja, men jeg kan huske at jeg faktisk var 100% grebet af tragedien. Jeg kan faktisk sagtens anbefale folk at læse den, selvom århundrederne er passeret henover dens plot. Som desværre på en eller anden måde stadig er aktuelt i 2008. Billedet forestiller det græske teater i Alexandria, Ægypten. Gad vide om Kvinderne fra Troja nogensinde blev spillet der? Billedet er fra min egen flickr photostream.

Dette er mit 21. indlæg i NaBloPoMo-udfordringen. Se min side her.