Noget for noget af Anna Grue

Noget-for-noget

Bagsideteksten til denne bog er nok en smule overdrevet. Der står bl.a. at det er en rystende, psykologisk thriller, og det er det altså ikke. Men jeg var rigtig godt underholdt alligevel. Jeg vil godt give de negative anmeldere ret i, at bogen og plottet og personerne er ret damebladsagtige på den ufede måde. Og så må jeg alligevel indrømme over for mig selv, at netop denne type litteratur tiltaler mig på en eller anden måde. Måske fordi den var dansk og man derfor følte, at man kendte typerne. Eller stereotyperne skulle man nok snarere skrive. Anyway, plottet snor sig omkring en dybt usympatisk viceværtkone, der passer tomme lejligheder i den ejendom på Østerbro, hvor hendes mand er vicevært. Hun vander blomster, passer kæledyr….og snager i de ferierende beboeres private sager og snask, hvorefter hun afpresser dem for mindre beløb. En dag finder hun noget, der er så saftigt, at hun ikke kan nøjes med at afpresse beboerne. I stedet går hun til et af sladderbladene og derfra begynder historien at tage fart. Nu får hendes handlinger nemlig helt uoverskueligt konsekvenser for alle involverede, og det, der begyndte som “uskyldig” pengeafpresning udvikler sig hurtigt til noget langt mere alvorligt. Til slut er ingen af bogens personer de samme som de var, ved historiens begyndelse. Bogen bør ikke tage mere end en dag eller to at læse, for stor kunst er det altså ikke. Men som sagt, jeg hyggede mig rigtig meget med alle de dumme svin og enormt stereotype personager i denne lille sag!

Note 10. december 2008: Tjek også Læsehestens mening på hendes blog Læsehest med tankekrøller.
Note 15. maj 2010: Tjek også Sørens mening på hans blog Sørens bogblog.