Dybt at falde af Anna Grue

Dybt-at-falde

Fin og hurtigt læst dansk krimi, og den første i en planlagt serie om reklamemanden Dan Sommerdahl og hans familie. Jeg syntes faktisk ikke at denne krimi var så dårlig, som jeg har læst i diverse anmeldelser. Jeg hyggede mig i hvert fald glimrende om end jeg er en anelse træt af at læse danske krimier om trafficking, prostituerede og væmmelige bagmænd fra Østeuropa.

Dan Sommerdahl er reklamedirektør med stress og en depression og ved bogens begyndelse er han netop ved at være på vej ud i lyset igen. En østeuropæisk rengøringskone myrdes på reklamebureauet og Dan hvirvles ind i opklaringen via sin gode ven Flemming, der er byens kriminalkommisær. Byen er en fiktiv, dansk provinsby og i skrivende stund kan jeg ikke huske præcis, hvad den hedder. Christianssund måske. Flemming, kriminalkommisæren, er til middag hos Dan og hans kone da meldingen om mordet indløber, og fordi Dan kender reklamebureauet og dets medarbejdere ud og ind, får han lov til at være med i opklaringsarbejdet. Han ender dog på sidelinjen, da politifolkene ikke gider have en amatør rendende, og Dan ender med kærligt-ironisk at blive kaldt “Den Skaldede Detektiv”. Dan er dog ikke længere ude på et sidespor end at han hurtigt kommer længere og længere ind i sagen. Han opdager forskellige hemmeligheder, som ikke engang politiet var klar over og han finder ud af, at der gemmer sig mange lag i de mennesker og kollegaer, som han troede han kendte. Hans kone er byens læge, og hendes viden om nogle af sine patienter kommer også til at spille en større rolle i Dans opklaring af mordet på rengøringskonen. Jeg glæder mig til at læse nummer to i serien!
Note d. 10. december 2008: Læsehesten har blogget om Dybt at falde her.