Les statues égyptiennes du nouvel empire af Christophe Barbotin

Christophe Barbotin og Louvre har udgivet et fornemt tobindsværk om museets konge- og gudestatuer fra Ny Rige. Det er museumsinspektør Christophe Barbotin fra den ægyptiske samling der har skrevet værket. Værket består af et tekstbind med små sort/hvid fotos af de omtalte genstande, og et planchebind med skarpe og detajlerede fotos i både farve og sort/hvid.

En del af de omtalte genstande er fotograferet fra flere vinkler, og bogen er smuk som en coffeetable-book. På forsiden af både tekstbindet og planchebindet er der afbildet en kongestatue fra ramessidetiden, udført i træ.

Ikke nok med at bogen ser smuk ud, den er også et meget nyttigt værktøj for ægyptologer og andre interesserede, der ikke har mulighed for at besøge Louvre. Det kræver selvfølgelig at man er i stand til at læse fransk. Man kommer dog langt med skolefransk og en grundlæggende viden om ægyptologi, da der bruges nogle fagudtryk.

Hver genstand er beskrevet i detaljer. Barbotin opdeler teksten i forskellige underafsnit, således at teknik, bevaringsstand, proveniens, bibliografi og evt. udstillingshistorie gennemgås først.

Herefter kommer Christophe Barbotin ind på, hvordan pågældende genstand er kommet til samlingen. Dernæst bliver genstandens udseende beskrevet og dens stil kommenteret.

Til sidst følger oversættelse og kommentar af eventuelle indskrifter samt slutteligt noter.

Planchebindet kan nydes uanset om man kan fransk eller ej. Prisen på € 59 er dog så tilpas pebret, at det nok kun er seriøst interesserede amatørægyptologer eller professionelle der vil investere i værket.

For dem er værket til gengæld næsten uundværligt. Det kan købes via Institut Khéops i Paris eller på Louvre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *