Det vilde USA af Michael Bo Christensen

Det vilde USA. Michael Bo Christensen har rejst i USA i en menneskealder. Han har været solgt siden det første besøg i 1966. Det er således en erfaren rejsefører, man får med sig i bogen Det vilde USA, som er udkommet som e-bog på Turbine Forlaget i 2021.

Christensen har rejst på kryds og tværs, øst-vest, nord-syd. Men det er det sydvestlige USA og dets natur, der har betaget ham og hans kamera mest på de 23 roadtrips, han har foretaget indtil videre. Det er også det sydvestlige USA, som bogen handler om, mere konkret staterne Colorado, New Mexico, Arizona og Utah. Men bogen zoomer endnu mere ind end blot på disse stater, det er nemlig nationalparkerne og de indfødte amerikanere, der er bogens absolutte fokus.

Nationalparker og indianere

Det vilde USA indledes med et personligt essay, hvor Christensen gør sig nogle tanker om, hvorfor bjergene og dalene i denne del af USA vedbliver at kalde på ham. Det sætter tonen for bogen, som efterfølgende har en kort introduktion til amerikanske nationalparker og hvordan de opstod. Da de foreslåede roadtrips alle går gennem reservater, er der også et glimrende afsnit om de indfødte amerikanere og hvordan deres liv har formet sig siden USA blev USA.

Herefter følger så detaljerede beskrivelser af de foreslåede ruter gennem det sydvestlige USA. Der er både information om kendte seværdigheder ”alle” turister rejser for at se og de lidt mere ”hemmelige” attraktioner og naturoplevelser, der er i denne del af USA. Det er praktisk, at bogen er krydret med gode tips til, hvordan man for eksempel kommer til en lokalitet, der ikke rigtigt figurerer på Google Maps, hvordan bestiller tid til besøg i et reservat og så videre.

Du støder også på den ikoniske Route 66 i Det vilde USA som fx her i Flagstaff, Arizona. Foto (c) Discover Flagstaff

Personlige beretninger

Desuden er der gode, personlige beretninger om de oplevelser, forfatteren selv har haft ved alle de forskellige oplevelser. Spændende lokaliteter og skæve personligheder er grundigt researchet. Sammen med de personlige oplevelser kan man læse Det vilde USA mere som en rejseberetning end som en klassisk guidebog, og det er nok også meningen. Det er ikke i denne bog, at læseren finder en masse om storbyerne, kunstmuseer og den slags. Det er naturen og dens indbyggere, der er lagt vægt på.

Christensens udførligt beskrevne roadtrips er:

Rundt om Grand Canyon

  • Rundt om Grand Canyon
  • Zion
  • Grand Staircase Escalante
  • Monumenternes dal
  • Jurassic Park
  • Million Dollar Highway
  • Apache Land

Skal du af sted til nogle af disse steder, er Det vilde USA absolut anbefalelsesværdig. Jeg læste den som e-bog, hvilket fungerede fint på en tablet, knapt så godt på en telefon, men det kan lade sig gøre. Det vilde USA kan også fås som rigtig bog, og det er alt andet lige sjovere at bladre, skrive egne notater osv. Men det vejer selvfølgelig noget mere i kufferten med en rigtig bog. E-bog eller fysisk bog, begge dele kan købes hos for eksempel saxo.com.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *