Dødsfrost af John Marsden

Dødsfrost af John Marsden er bog nummer tre serien om teenageren Ellie og hendes gruppe af venner, der tager på campingtur i den australske bush i juleferien. Da ferien er slut opdager de, at Australien er blevet invaderet af en fjendtlig magt, mens de var på camping.Ellie, Robyn, Fi, Lee og Homer gemmer sig stadig i bjergkløften Hell dybt i den australske bush mellem bjerge, træer og tykt krat. Det gør Hell til det perfekte gemmested. Men det er ved at være vinter, og det bliver koldere og koldere. Vennerne går efterhånden hinanden så meget på nerverne, at de kærlighedshistorier, der blev lagt op til i bog nummer et og som fortsatte i bog nummer to nu her i bog nummer tre er endegyldigt slut. De kan næste ikke holde hinanden ud længere, og er desperate for at se nye ansigter og høre nye stemmer.

Svære valg for gruppen

Beslutningen om at finde et nyt sted at gemme sig, er derfor meget nærliggende. Gruppen har på nuværende tidspunkt udviklet ganske gode guerilla-evner. Som handlingen skrider frem, viser krigens grimme ansigt sig i højere og højere grad. Gruppen kommer til at skulle træffe nogle meget svære valg i bog nummer tre. Så svære, at hvis de ikke på nuværende tidspunkt er mærkede af krigens gru, bliver det det.

Det er dog ikke had og vold det hele. Historien kredser også om emner som mod, tillid, overraskelser og en smule held. Held, da gruppen planlægger deres hidtil største krigshandling. Dødsfrost var tænkt som den sidste bog i serien, men har mange løse ender. Derfor besluttede forfatteren at fortsætte serien. Heldigvis, for Dødsfrost af John Marsden er så spændende, at serien ikke skulle slutte her. Det ville have efterladt læseren med en del spørgsmål og tanker.

Dødsfrost er som nævnt en del af en serie, og bøgerne bør læses kronologisk. De kan alle fås på saxo.com, for eksempel som e-bøger. Hvis man er medlem af saxo.coms fordelsklub, kan de streames gratis.

Indlægget er opdateret med nye links d. 4. juni 2020.

One thought on “Dødsfrost af John Marsden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *