Goodnight Nobody af Jennifer Weiner

Goodnight Nobody er ikke en af Jennifer Weiners bedste! Den er heller ikke oversat til dansk, men du kan købe den på engelsk hos blandt andet Saxo. Uden nogensinde at have været 100% dedikeret fan, har hendes tidligere romaner været både velskrevne og vittige. Dette mord-mysterium-møder-tøsebog-møder- kærlighedsroman var kedelig, og man kan ikke sige at Weiner har leveret varen.

Halvhjertet historie

Hele historien i Goodnight Nobody føles halvhjertet, og det tog mig lang tid at gnave mig igennem den. Den handler om Kate, der keder sig bravt som hjemmegående husmor med tre små børn.

Hun bor ganske vist i et stort og lækkert hus i en forstad til New York. Men de andre mødre er noget nær perfekte, deres børn er perfekte og deres liv er perfekte. Kates mand er heller aldrig . Derfor står det hurtigt klart, at det måske heller ikke er den store kærlighed, der præger deres forhold.

Mordet på supermom

Kate har heller ikke glemt den fyr, hun brændte alvorligt varm på nogle år tidligere. Da hun stadig var ung og single og boede i New York City. Kates kedelige liv får dog lidt krydderi, da en af forstadens supermødre bliver koldblodigt myrdet. Kate bestemmer sig for at opklare mordet.

Goodnight Nobody
Goodnight Nobody er skrevet af Jennifer Weiner
Goodnight Nobody

Man kan sige at grunden er lagt til en spændende historie, men vi kommer som læsere aldrig rigtig til bunds i personerne. Til slet, da det hele er opklaret, sidder man med en følelse af ‘var det det?’.

Bogen er godt skrevet, og Weiner har en god fornemmelse for sjove dialoger. Hvis jeg gav stjerner, ville det også kun være det, der gav to stjerner i stedet for en ud af fem mulige!

Bogen Goodnight Nobody er som sagt ikke udkommet på dansk. Det er mærkeligt, for Jennifer Weiner har med rette et stort publikum herhjemme. Hvis du gerne vil læse noget i samme stil, altså sådan lidt krimi/kærlighedshistorie, så tjek The House Next Door af Anne Rivers Siddons.

Dette indlæg er oprindeligt udgivet d. 12. august 2006. Det er redigeret d. 6. august 2019 med blandt andet nye links.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *