Dreaming Southern af Linda Bruckheimer

Dreaming Southern er Linda Bruckheimers roman om Lila Mae og hendes fire børn. Det er en underlig lille historie. En ‘road movie’ i bogform, og helt fra første side føler man sig ikke sikker på, om man kan lide bogens personer eller ej.

Lila Mae er på vej i bil til Californien fra Kentucky, som hun og familien må flygte fra på grund af en konkurs. Hendes mand er allerede i Californien, og venter nu blot på sin kone og deres børn.

Lila Maes omveje

Men i Dreaming Southern vælger Lila at tage nogle underlige omveje, og alt afhængig af den specifikke omvej, gør hun børnene enten irriterede eller glade.

Man undrer sig over hvad hele denne tur egentlig handler om, men der gives ikke nogen svar. Lila Mae selv ved vist ikke rigtig, hvad det går ud på.

Da hun tilbyder en indianerkvinde og hendes kriminelle teenagesøn et lift, giver børnene op. De bestemmer sig for at flyde med strømmen. Helt hen til det hospital, hvor indianerkvinden og sønnen skal besøge en dødsmærket datter/søster.

Dreaming Southern

Gennem hele historien er det ikke utænkeligt, at man føler sig en smule irriteret på Lila Mae. Men hun fremstår også som sårbar, ulykkelig og meget forvirret.

Dreaming Southern
Dreaming Southern er skrevet af Linda Bruckheimer

Det store spørgsmål er selvfølgelig om man kan flygte fra fortiden og fremtiden, eller om det bedste er at se den og konsekvenserne i øjnene!

Dreaming Southern foregår i 1950’erne og giver et fint tidsbillede af, hvordan det var dengang. Den udkom i 1999, og den er ikke tilgængelig på dansk. Læs mere om Dreaming Southern på Amazon.com her. Selvom jeg ikke var ovenud begejstret for bogen, har den fået mange rosende ord i USA, blandt andet af Joan Didion. Lila Mae og hendes børn er på vej til Californien – og vi har skrevet flere artikler om Californien. Se en af dem her.

Dette indlæg er oprindeligt udgivet d. 12. august 2006. Det er redigeret d. 6. januar 2019 med blandt andet nye links.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *