Personskade af Elsebeth Egholm

Personskade af Elsebeth Egholm. Vi er tilbage i Århus. Det er sommer og hedebølge, og journalisten Dictes kæreste Bo har netop meddelt at han skal til Irak og fotografere, da Dictes datter Rose ringer og fortæller, at der er ballade på havnen.

Her ligger diskotek Showboat, og i den varme sommernat opstår der kaotiske tilstande da diskoteket ikke vil lukke en gruppe indvandrerdrenge ind. Dicte og Bo ræser afsted til havnen, og når kun lige at blive præsenteret for Roses kæreste pakistaneren Aziz, inden der gøres et gruopvækkende fund. Bag en container ligger det mishandlede lig af en ung kvinde, og herefter tager begivenhederne fart.

Dicte, der stadig sunder sig ovenpå sine oplevelser i den tidligere udkomne Selvrisiko, bliver naturligvis hvirvlet ind i opklaringen af mordet. Tonen i Personskade af Elsebeth Egholm er om ikke let, så dog lettere end i Selvrisiko, der emmede af tristhed. Vi møder også endnu engang veninden Anne, der tumler med tunge tanker om sit eget ophav. Noget, der bliver endnu mere aktuelt, da hendes mor dør.

Det er store emner der tages op, men bogen er velskrevet og underholdende, og personerne stadig lige sympatiske. I hvert fald de personer, der skal være sympatiske. Jeg glæder mig allerede til at læse den nye Dicte-bog. Personskade af Elsebeth Egholm er den tredje bog i serien.

Indlægget er oprindeligt udgivet d. 12. oktober 2006. Opdateret med blandt andet nye links d. 1. juni 2020. Køb bogen hos saxo.com.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *