Stum sidder guden af Anna Jansson

Stum sidder guden. Vi er i Sverige nær Uppsala, hvor kriminalbetjenten Maria Wern lige før jul bliver kaldt ud til et bestialsk mord.

En mand findes hængt, side om side med en række hængte dyr. Offeret er ikke bare blevet hængt, han har fået skåret halsen over, er blevet tappet for blod, hængt og har til sidst fået stukket et spyd igennem maven.

Mordscenen ligner til forveksling et ritual af en slags som vikingerne brugte, og der går ikke længe inden politiet må have fat på en professor i nordisk mytologi.

Kriminalpolitiet arbejder nærmest i døgndrift, og ikke engang juleaften får de fred, da man finder endnu et offer. Maria, der har en mindre krise i sit ægteskab, sendes til Uppsala hvor et ni år gammelt mord måske kan bringe nye spor på banen i den aktuelle sag.

I Uppsala møder Maria sin ekskæreste, og selvom Maria og ekskæresten længe bare har været venner, er der alligevel nogle ting der gør, at Maria aner at alt ikke er som det skal være.

Stum sidder guden og dens slutning er ganske spændende, og selvom bogen ikke er vanvittigt spændende som sådan, er den ganske velskrevet.

Det er god hyggekrimilæsning.

Stum sidder guden er Anna Janssons første bog Maria Wern. Siden dette indlæg oprindeligt blev skrevet d. 15. december 2006, er der kommet en del flere bøger til. Se listen hos saxo.com. Det er ikke alle, man stadig kan købe.

Indlægget er opdateret med blandt andet nye links og smårettelser d. 4. juni 2020.

2 thoughts on “Stum sidder guden af Anna Jansson

  1. Lyder som en bog jeg måske liiige skulle kaste et blik på 🙂

    Nu er den gal igen, jeg har gjort dig til “rockin’ girl blogger”, gå ind til mig og se hvad det betyder 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *