Salige er de som tørster af Anne Holt

Bog af Anne Holt. Anne Holt er en norsk forfatter, der er uddannet jurist, har arbejdet i politiet og været journalist. Hovedpersonen i Salige er de som tørster er den lesbiske kriminalbetjent Hanne Wilhelmsen.

Under en voldsom hedebølge i Oslo står hun overfor en mængde uopklarede sager. Det gælder blandt andet nogle grimme voldtægter og nogle uforklarlige ‘blodbad’ hvor gerningsmanden har skrevet en række tal på gerningsstedet.

Der er ikke nogen ofre for disse blodbad, og Hanne Wilhelmsen og hendes kolleger er ikke i tvivl om at det er dyreblod der er blevet brugt. Derfor kommer blodbadene underst i bunken, da en ung medicinstuderende udsættes for en usædvanlig brutal voldtægt.

Opklaringen hæmmes af den ulidelige varme i byen og af at ingen rigtigt har hverken set eller hørt noget. Både den offeret for voldtægten og hendes far får færten af voldtægtsmanden inden politiet, og tanken om selvtægt er ikke fjern.

Bogen er udmærket skrevet, men er sjusket komponeret.

Personbeskrivelserne er ikke specielt gode, ligesom der også er en del løse ender der godt kunne have været strammet op.

Denne bog af Anne Holt kan købes hos saxo.com.

Indlægget er oprindeligt udgivet d. 14. december 2006. Opdateret med nye links d. 4. juni 2020.

One thought on “Salige er de som tørster af Anne Holt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *