Bedaget roman, der måske var fræk i 1970’erne

Wifey af Judy Blume er skrevet og udgivet i 1978. Det bærer historien på mange måder præg af.

Fortællingen om Sandy, den desperate husmor med beskidt tankegang, og hendes mand Norman, deres venner og familie er sådan set sjov nok. Judy Blume skriver lige ud ad landevejen, men denne bog er ikke nær så charmerende som nogle af hendes andre små, lette romaner om piger og kvinder og veninder.
Wifey skabte med garanti røre blandt husmødre i USA da den udkom i 1970’erne. I dag har de fleste læsere over 15 år formentlig stiftet bekendtskab med nyere bøger. Nyere bøger, som er både mere sexede og frække end denne. Ikke at det gør historien decideret dårlig, men det gør den altså noget umoderne. Set i et 2007-lys er den absolut ikke specielt fræk.
Nå, men Sandy er gift med kedelige Norman, alt i deres liv er planlagt og Norman synes, at de har det noget så herligt. På deres bryllupsnat fortalte han hende, at han elskede hende, og derefter bekendtgjorde han, at han ikke forventede at hun ville spørge om netop det igen.
Den dagdrømmende Wifey
Wifey af Judy Blume handler altså om Sandy og Norman. Da historien begynder har de været gift i 12 år, og Sandy er mere end træt af Norman, deres venner, deres liv … træt af alting. Hun begynder at dagdrømme, og de dagdrømme er ikke uskyldige og rene. De er beskidte.
Wifey af Judy Blume
Forsiden på en af de utallige udgaver af Wifey.
Igen, beskrivelserne af Sandys dagdrømme vil sikkert ikke chokere læseren anno 2007, men bogen har sine sjove og rørende momenter. Der er også fine anslag af humor mellem linjern. Desuden er det en hurtig og let læst bog, som absolut tager fat i nogle problemstillinger, der også berører folk i parforhold i det 21. århundrede.
Og hvis man hører til dem, der ikke orker alt for tunge eller alt for saftige parforholdsromancer, er Wifey faktisk en fin bog. Den kunne for eksempel tages med som feriebog på stranden. Bogen er ikke udkommet på dansk, men kan fås på engelsk hos blandt andet Amazon. Hvis man er på udkig efter letlæste og gode bøger, kunne Stegte grønne tomater være noget. Den har vi skrevet om her.
Indlægget er oprindeligt udgivet d. 7. september 2007. Det er opdateret d. 5. april 2019 med blandt andet nye links.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *