The Various Haunts of Men og The Pure in Heart af Susan Hill

Susan Hill er en engelsk forfatter, som vistnok har et imponerende forfatterskab bag sig med romantiske serier, børnebøger mv. “The Various Haunts of Men” er fra 2005.

Krimi er måske så meget sagt, for bogen og dens opfølger “The Pure in Heart” er også romaner om livet i en mindre, engelsk by. En by, der dog er så tilstrækkelig stor, at der begås forbrydelser som ikke umiddelbart lader sig opklare.

I “The Various Haunts of Men” er det kvinder der forsvinder på mystisk vis. I “The Pure In Heart” er det børn. Eller det er rettere kidnapningen af et enkelt barn, som Simon Serrailer, byens politichef, skal undersøge.

Simon Serrailer er, sammen med sin familie og et ikke ubetydeligt antal bipersoner, hovedpersonen i de to bøger.

Historierne er meget velskrevne og man bliver hurtigt fanget ind af bøgernes let melankolske, engelske stemninger. Når bøgerne sælges som krimier, kan man dog godt savne nogle flere elementer fra “rigtige” kriminalromaner. Opklaringsarbejde er der ikke meget af i “The Pure In Heart”. Den bog beskæftiger sig mere med, hvordan familien, samfundet og politikorpset reagerer på en børnebortførelse.

Det hænger måske sammen med, at denne bog lægger op til nummer tre i rækken, “The Risk of Darkness”, der selvfølgelig også er skrevet af Susan Hill?

Personskildringerne er for det meste fine, ligesom skildringerne fra byen virker meget autentiske. Særligt hvis man kender en lille smule til mindre, engelske byer.

Bøgerne er ikke hyggelige, og de appellerer formentlig mest til dem, der har hang til voksen chicklit tilsat nogle grufulde forbrydelser.

Kom i den rette engelske stemning og tjek vores artikel om en anden kendt, engelsk forfatter, Jane Austen, her.

Læs mere om The Various Haunts of Men her og The Pure in Heart her.

Indlægget er oprindeligt udgivet d. 8. september 2007. Det er opdateret d. 8. juni 2020 med nye links.

One thought on “The Various Haunts of Men og The Pure in Heart af Susan Hill

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *