Sin brors vogter af Kirsten Holst

Sin brors vogter er Kirstens Holsts nye Bea-krimi.

Kirsten Holst er/var en slags yndlingsforfatter. Vi har før rost hendes fremragende krimier om Høyer og de andre kriminalbetjente på stationen i en større jysk by. Disse bøger er så gennemhyggelig, klassisk krimilæsning, som man kan hygge sig med igen og igen. Og så har vi for et par uger siden talt om Kirsten Holts Var det mord?, hvor hovedpersonen Bea kommer hjem til Jylland efter nogle år i USA. Nu er der kommet en ny Bea-roman, Sin brors vogter.

Sin brors vogter lægger hårdt ud

Bogen lægger hårdt ud med at aflive Henrik, Beas eks-kæreste og nuværende forretningspartner i security/detektivbureauet Nordjysk Security Consult. Politiet finder hurtigt ud af at Bea og han var tidligere kærester. De finder også ud af, at det faktisk kunne betale sig for Bea at skaffe sig af med Henrik. Bea er rystet, både over mordet på Henrik og over at politiet mistænker hende for at stå bag. Hun må derfor selv til at grave i sagen, der trækker lange tråde til Henriks familie. Trådene går især til broderen Hans Christian, som 17 år forinden blev meldt forsvundet i Mexico. Men også nogle af Beas tidligere sager fra detektivbureauet kommer i søgelyset. Og så er der måske også en forbindelse til sagen om de navnløse damer, som giver politiet grå hår i hovedet.

Historien knirker og knager derudad på de første mange, mange sider. Sin brors vogter er ikke sådan virkelig god krimilæsning. Historien kom først rigtig i gang på de sidste knapt 80-100 sider. Det var lidt skuffende, og som læser ville man ønske, at Kirsten Holst ville genoptage Høyer-historierne.

Men det sker nok ikke, selvom flere af politifolkene fra de bøger optræder i Bea-historierne. Måske finder Kirsten Holst rigtigt formen i nummer tre bog?

Find bogen på for eksempel saxo.com. Her kan den fås blandt andet som e-bog, men kan også downloades gratis, hvis man er tilmeldt Saxos fordelsprogram.

Indlægget er oprindeligt udgivet d. 20. september 2007. Opdateret d. 7. juli 2020 med blandt andet nye links.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *