The Risk of Darkness af Susan Hill

The Risk of Darkness af Susan Hill er tredje bog i serien om kriminalkomissær Simon Serrailer, hans familie, kollegaer og andre i den fiktive engelske by Lafferton. De to første, The Various Haunts of Men samt The Pure in Heart er omtalt her. Man bør læse serien i rækkefølge.

Den forrige bog sluttede uden at der rigtigt blev bundet nogen ender på nogen af handlingsforløbene. Forventninger var derfor høje til The Risk of Darkness.

Serien markedsføres som krimier, men det passer altså ikke helt, hvilket læseren finder ud af allerede med første bog i serien.

De er snarere en slags voksen-chick lit. Lidt krimi blandet med damebladsroman blandet med en masse om familie og børn.

Den slags er der masser af læsere til. Og det er også helt i orden, men det skal egentlig ikke forstås som noget entydigt kvalitetsstempel. Sælg hellere bogen som det, den er i stedet for at pakke den ind som en krimi.

Denne bog skuffer i hvert fald noget. Persontegningerne er stadig fine, om end de tangerer det stereotype. Stemningen i bogen holder også næsten hele vejen, og tager fint tråden op fra de andre bøger. De er også let melankolske på den britiske måde.  

Mon man finder kidnapperen fra forrige bog?

Når det så er sagt, er der egentlig ikke så meget at komme efter. Simon og hans korps af betjente leder stadig efter den kidnapper, der i den forrige bog bortførte drengen David Angus.

Da de kommer på sporet af kidnapperede ret tidligt i forløbet, gemmer der sig en overraskelse, men derudover er det så som så med overraskelserne. Meget af bogen handler om personerne omkring Simon. Det handler om hvordan et samfund reagerer på kidnappere og mordere.

Der er ikke meget opklaringsarbejde. Hele kidnapperhistorien virker mest som en undskyldning for at skrive om en engelsk by og dens indbyggere på godt og ondt. Og det kan alt sammen være meget godt, men ærlig talt. Hvis man håber på på mere spænding og uhygge og opklaringsarbejde og knapt så meget ævle bævle om livet som småbørnsmor eller kvindelig præst i den engelske kirke, er The Risk of Darkness ikke bogen, man skal læse.

Kan købes hos saxo.com. Se mere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *