Bones to Ashes af Kathy Reichs

Velskrevet og moderat spændende nyeste bog i serien om retsantropologen Tempe Brennan. Hun arbejder dels i Canada og dels i USA. Handlingen i forrige bog, Break No Bones, foregik i USA, så i denne foregår det (meste) i Canada.

Vi skal dog lige en tur på mindernes boulevard, for bogen begynder med Tempes tilbageblik på sin barndoms somre. Dengang hun som halvstor pige mødte den to år ældre franske Evangeline på stranden. I de følgende år mødes pigerne hver sommer, indtil den sommer, hvor Evangeline og hendes søster Obeline, forsvinder ud i den blå luft. Tempe og søsteren Harrys amatørdetektiv-undersøgelser fører ingen steder, og snart efter er det hele glemt.

Men Tempe Brennan har ikke glemt det. Minderne om Evangeline dukker op engang imellem. Så spekulerer Tempe på, hvad der egentlig skete den sommer, de to piger forsvandt. Minderne kommer op til overfladen igen, da et ukendt skelet lander på hendes skrivebord kort efter, at hun er ankommet til Canada. Skelettet stammer fra samme egn som Evangeline. Og snart får Tempe selvfølgelig mistanke om, at skelettet kan være Evangelines.
Tempe Brennan får travlt
Men der er ikke tid til at undersøge gamle skeletter, og slet ikke når man bygger sine mistanker på så spinkelt et grundlag.  Tempe får da også hurtigt hænderne fulde med mere aktuelle sager om forsvundne piger. Sagerne er dog ikke mere aktuelle end at nogle af dem er flere år gamle. Dermed hører de delvist til cold case-afdelingen. Så med detektiverne fra blandt andet denne afdeling for gamle og måske glemte sager, lykkes det alligevel Tempe at sætte undersøgelser i gang. Samtidig bliver hun også rodet langt ind i de mere aktuelle sager om forsvundne piger.
Hendes flamboyante søster Harry og hendes kæreste/ikke-kæreste Ryan kommer også hurtigt ind i billedet, og så går det ellers slag i slag. Historien indeholder desværre ikke de store overraskelser. Og selvom den er velskrevet, er den altså kun moderat spændende. Nogle af de tekniske forklaringer trækker i langdrag, hvilket altid har været problemet med Kathy Reichs bøger. Stadig  en læseværdig krimi.
Bogen kan erhverves hos blandt andet saxo.com.
Indlægget er oprindeligt skrevet 11. november 2007. Det er opdateret d. 8. april med blandt andet nyt link.

3 thoughts on “Bones to Ashes af Kathy Reichs

 1. Hej bogsider

  Tak for en inspirerende side, hvor man kan få mange gode ideer til kommende læsning.

  Er “Bones to Ashes” den bog, som tv-serien bones bygger på…. det kun fordi jeg er nysgerrig.

  Anyway, jeg vil også lige anbefale bøgerne “Darkly Dreaming Dexter” og Dearly Devoted Dexter”. Der er ligeledes lavet en tv-serie med seriemoderen Dexter…

  Det er super læsning. Jeg købte mine bøger på Saxo.com, men jeg tror ik de er udkommet på dansk…

  Med venlig hilsen
  “Læsehesten”

 2. Hej Læsehest,

  Tak for dine pæne ord.

  Bones to Ashes er den sidste i rækken af en lang serie (kan ikke helt huske hvor mange der er, men det er i hvert fald 6-8 stykker) om Tempe Brennan, retsantropolog med speciale i knogler. Og det er disse bøger, som tv-serien Bones er bygget over.

  Men der er meget stor forskel på bøgerne og tv-serien.

  De fleste af bøgerne spænder fra fremragende til ret middlemådige, men de første i rækken er virkelig spændende og velskrevne. Den første hedder Deja Dead.

  Håber du har fået lidt inspiration til at gå i gang med serien. Jeg vil kigge efter serien om Dexter næste gang jeg skal shoppe bøger, tak for anbefalingen :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *