Blodskyld af Åsa Larsson

Blodskyld af Åsa Larsson er nummer to i serien om advokaten Rebecka Martinsson. Blodskyld er både velskrevet og spændende, men den griber ikke rigtigt læseren fra begyndelsen.

Rebecka slikker stadig sårene fra de ting, der skete i bog nummer et, Solstorm. Hun er ikke rigtigt kommet i gang med at arbejde endnu og fungerer egentlig kun som en slags bisidder i særlige sager.

Da hun sammen med en kollega kommer nordpå, til Kiruna, barndomsbyen hvor Solstorm også foregik, i forbindelse med en sag, ender hun med at blive hængende.

Politibetjenten Anna-Maria Mella og de andre strømere fra politistationen i Kiruna er i færd med at undersøge det bestialske mord på præsten Mildred. Meget mod sin vilje, bliver Rebecka involveret i sagen.  

Det viser sig selvfølgelig at intet er som det ser ud til at være, deroppe langt mod nord, tæt på polarcirklen. Under overfladen gærer det af ondskab, vanvid, skjulte længsler og fortrængte minder.

Læseren får præsenteret et større persongalleri som er rigtig godt beskrevet. Både de gode og de onde. Og indimellem de forskellige kapitler der handler om sagen, optræder en ensom hunulv.

Hvad ulven helt præcist skal symbolisere kan læseren godt komme en smule i tvivl om. Der skal dog ikke afsløres noget her, da det ellers vil afsløre for meget af handlingen.

Ganske spændende og godt skrevet. Kan købes, streames eller downloades hos saxo.com her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *