Can’t Let Go af Jane Hill

Can’t Let Go af Jane Hill er som forfatterens to forrige bøger en blanding af krimi og chicklit. Grievous Angel og The Murder Ballad, der er de to forrige, er omtalt her og her.

Det, der står i de omtaler, det gælder sådan set også for Can’t Let Go af Jane Hill. Denne er dog bygget op en smule anderledes end Jane Hills forrige romaner.

Men de har i hvert fald en ting til fælles: hovedpersonen i alle tre romaner er en småbitter/frustreret nogle-og-tredive årig kvinde. I denne bog hedder hun Beth Stephens, en musegrå kvinde, der underviser på en pigeskole.

Musegrå er hun, og samtidig ekspert i ikke at tiltrække opmærksomhed nogen steder. Hun er også paranoid og har været på en slags indre flugt fra sine dæmoner de sidste 17 år.

Da hun var 18 myrdede hun nemlig en mand og slap af sted med det. De afsløres allerede på bogens flap, og er derfor ingen spoiler. Siden dengang har Beth brugt sit liv på at gemme sig for …? Ja, for hvem egentlig. Det ved hun heller ikke selv. Ingen har nogensinde opdaget hende, ingen er kommet efter hende siden hun slog en mand ihjel og slap af sted med det.

Læseren kommer ind i hendes liv på et tidspunkt, hvor hun langsomt forsøger at få et normalt liv i stedet for det liv hun hidtil har levet, fyldt med angst og paranoia.  

Det lyder spændende, men historien begynder at trække i langdrag

Ved et tilfælde bliver hun venner med den sprudlende stand up komiker Zoey. Men så begynder historien ellers at trække i langdrag. Ganske vist begynder hun på nogenlunde samme tid at modtage stærkt truende breve.

Breve, der antyder, at nogen er på sporet af hende og hendes udåd 17 år tidligere. Man skulle derfor tro, at historien ville knalde derudaf, men den stakkels læser bliver i stedet trukket fra den ene stand up joint efter den anden. Og det i selskab med Zoey og Beth, mens vi lærer om stand up og mens deres venskab udvikler sig. GAAAAAB!!!  

De sidste sider er marginalt interessante og slutningen er også ok, men alt i alt var der faktisk ikke nogen rigtig historie at fortælle her. Der var alt for meget ævl om stand up comedy og alt for lidt om forbrydelsen.

Slet ikke nær så godt underholdt som med de andre af Jane Hills romaner. Can’t Let Go kan købes på saxo.com her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *