Tender Graces af Kathryn Magendie

Tender Graces er Kathryn Magendies debut, og det er en fin, lille historie. Hvis man kunne lide YaYa-bøgerne, vil man også kunne lide Tender Graces.

Den smukke, vilde og noget uuddannede Katie Ivene fra West Virginias bjerge møder den smarte Shakespeare-citerende dørsælger Frederic. I løbet af kort tid er de gift og har fået tre børn: Micah,Virginia Kate og Andy. Virginia Kate, som vi møder på den allerførste side som en voksen kvinde på vej til sit barndomshjem, fortæller historien om sin mor, far, søskende og øvrige familie fra de tidlige tressere til de tidlige halvfjerdsere. Virginia Kate er på vej hjem for at få rystet nogle af skeletterne ud af skabet, så vi aner allerede fra første færd, at det ikke bliver nogen nem rejse.

Tender Graces har gotiske elementer

Historien foregår i de amerikanske sydstater, og har en hel del af de elementer, der kendetegener den traditionelle Southern Gothic roman. For eksempel er historien fyldt med spøgelser, som det kun er Virginia Kate der kan se. Spøgelser, som hun bruger, mens historien folder sig ud og barndomsminderne (traumerne) begynder at presse sig mere og mere på. Virginia Kate hjælpes også godt på vej af sin mormors dagbog.

Første halvdel af historien er meget mørk. Selvom den også er en anelse tynd sine steder, for eksempel manglede en smule information her og der om mormoderens liv, er det en gribende historie. Halvvejs gennem bogen tager tingene en drejning for vores hovedpersoner. Herfra begynder historien så at blive en anelse forudsigelig.

Denne anden halvdel af Tender Graces er ikke nær så stærk som første halvdel. Personudviklingen og beskrivelserne er fine hele vejen igennem, selvom der som sagt godt kunne have været en smule mere kød på her og der. For eksempel på nogle af de  hændelser og personer, der nævnes en passant. De er måske ikke ligefrem hovedpersoner, men spiller alligevel el vis rolle for historiens gang.

Forhåbentlig beholder Kathryn Magendie den fine skrivestil, de gode, litterære greb og de troværdige personbeskrivelser.

Læs mere på Kathryn Magendies hjemmeside her, hvor det også fremgår at der udkommer en ny bog om Virginia Kates liv i 2010.

Oprindeligt udgivet 7. februar 2010, opdateret 9. april 2019 med blandt andet nye links.

One thought on “Tender Graces af Kathryn Magendie

  1. Hej Louise,

    Har du en emailadresse. Jeg har nemlig lige en lille forespørgsel til dig.

    Min mail er: eskapisten @ me.com

    Mange hilsner
    Carsten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *