Tell Me No Secrets af Julie Corbin

Tell Me No Secrets af Julie Corbin. Det er en krimi og hendes debutroman. Den er for så vidt ganske glimrende skrevet, plottet er relativt stramt og personerne virker troværdige. Sådan da.

For Tell Me No Secrets hverken fanger eller begejstrer sådan for alvor. Hverken plottet, sproget eller personerne. Der er ikke meget smæk for skillingerne, men den er ikke på nogen måde ulidelig, ligesom den også er mildt underholdende.

Grace, lykkeligt gift og mor til to teenagepiger, bor i en lille, skotsk by, hvor livet går sin vanlige gang. Man lever for de nære ting og kender sit nærmiljø og sine naboer på godt og ondt. Familien står over for at skulle flytte til Australien i en periode, men Grace bærer på en hemmelighed, der har haft indflydelse på hele hendes voksne liv. En hemmelighed, som nu er på vej til at blive afsløret. Bliver hemmeligheden afsløret, vil det ødelægge hele Graces tilværelse, hendes ægteskab og hendes forhold til flere af hendes allernærmeste venner i byen. For ikke at tale om det forhold, hun har til sine to aldrende forældre og hele familiens flytning til Australien.

Hemmeligheden må for alt i verden ikke afsløres

Grace vil derfor gøre alt, hvad der står i hendes magt for at forhindre, at hemmeligheden kommer for en dag. I løbet af nogle hektiske uger går situationen fra at være slem til at blive værre. Barndomsveninden, den vilde pige Orla med den franske og flamboyante mor og den stille, skotske far, truer på sidelinjen. Grace mærker et had brænde i sig, et had, som hun ikke troede, at hun var i stand til at føle. Hendes kollega – og ungdomskæreste – er den eneste, der kender til Grace og Orlas hemmelighed. Snart ved Grace ikke, hvilket ben hun skal stå på. Hendes ægteskab, der viser sig bygget på meget ustabil grund, begynder at vakle efterhånden som skeletterne ryger ud af skabet i Tell Me No Secrets af Julie Corbin.

Plottet fanger som sagt ikke rigtigt, og man må også sige, at det har været i brug før. Personerne, der i begyndelsen virker troværdige, mister efterhånden lidt af denne troværdighed, og egentlig er hele historien ret uspændende. Men præmissen var god. Ærgerligt, at der ikke var lidt mere at komme efter i denne bog. Julie Corbin virker dog som en lovende forfatter, og denne debutroman kan sagtens anbefales til en kedelig regnvejrsdag eller en dag på stranden.

Køb bogen hos saxo.com her.

Indlægget er oprindeligt udgivet den 9. maj 2010. Opdateret med blandt andet nye links den 23. juli 2020.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *