Fasandræberne af Jussi Adler Olsen

Fasandræberne af Jussi Adler Olsen er nummer to i serien om Afdeling Q, ledet af den specielle kriminalmand Carl Mørck. Han vil egentlig helst bare være i fred. Men i denne bog får Mørck og hans assistent Assad endnu et medlem af enheden, der undersøger gamle, henlagte sager. Nemlig den energiske Rose.

Mørck er ikke ubetinget begejstret, og han lægger ikke skjul på sit mishag. Inden længe finder han dog en meget mærkelig sagsmappe på sit bord vedrørende en gammel sag. Den er øjensynligt allerede opklaret, men nogen ønsker, at han skal se nærmere på den.

Umiddelbart er der ikke noget i sagen, som forekommer mærkeligt. Et søskendepar er blevet slået ihjel i et sommerhus for mere end tyve år siden. Allerede ni år før sagen lander hos Carl Mørck, har en af de mistænkte tilstået. Han sidder nu i fængsel, og sagen synes således ikke at være henlagt, men tværtimod opklaret. Mørck og Assad undrer sig da også, for hvem er det lige, der har lagt sagen på Mørcks bord. Hvem er det, der ønsker, at den skal tages op igen?

Mørck og Assad går alligevel i gang med sagen

For Mørck og Assad er det nok til at de går i gang med at undersøge sagen igen. Og det er heldigt for læseren, for allerede på de første sider er vi klar over, at der er noget særdeles råddent ved det hele. Denne gang bevæger vi os blandt de absolutte spidser i dansk erhversliv. Men vi kommer også helt ned på bunden til den forstyrrede posedame Kimmie og hendes omgangskreds. En omgangskreds, der mest består af den sølle prostituerede Tine og en underlig bylt med et meget makabert indhold.

Baggrunden for historien er en kostskole. Og hvad er mere uhyggeligt end de ondskabsfuldheder og de grupperinger, der trives på sådan et sted blandt overklassens forkælede unger?

Her er masser at tage fat på for Afdeling Q, og Fasandræberne er fremragende og spændende krimilæsning. Har man en svaghed for bøger om ondt kostskolemiljø, er Fasandræberne af Jussi Adler Olsen et must read. Meget anbefalelsesværdig.

Begynd eventuelt med Kvinden i buret, den første om Afdeling Q, som vi har skrevet om her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *