Coraline af Neil Gaiman (tegneserie)

Oprindeligt er Coraline af Neil Gaiman en roman, men den er også udgivet som tegneserie, tilpasset og illustreret af P. Craig Russell. Den er ret uhyggelig.

Coraline er enebarn, og hun er netop flyttet ind i et stort, gammelt hus med sine lidt fraværende forældre. Der bor andre i huset; Coraline og hendes forældre bebor kun en del af huset. Coraline keder sig, og hendes forældre er ikke til så megen hjælp. De er ikke ukærlige, men mere optaget af deres eget. Så da Coraline opdager en dør, der angiveligt ikke fører nogen steder hen, er hendes nysgerrighed vakt.

Coraline i paralleluniverset

Selvom hun får besked på ikke at beskæftige sig mere med den pågældende dør, åbner hun den alligevel en aften. Og får sig noget af en overraskelse. Bag døren findes et parallelunivers med en lejlighed mage til den, hun bor i, og et sæt parallelforældre. Selv de andre beboere i huset findes her bag døren i paralleludgave. Umiddelbart virker denne nye verden langt mere tiltalende. Men kun umiddelbart. For noget er grueligt galt, hvilket Coraline også må sande efterhånden som tingene går op for hende.

Det skorter ikke på gotik og uhygge, og selvom tegningerne måske kunne have stået endnu skarpere, er det alligevel med en god portion gysen, at man læser den. Historien er for børn, og måske er den ikke nær så skræmmende for børn? Måske er Coralines historie i virkeligheden mere uhyggelig for en voksen? Er man til tegneserier (grafiske romaner) og gotisk uhygge er Coraline af Neil Gaiman lige i (knap)øjet! Køb den her.

En anden uhyggelig tegneserie, men med et helt andet emne, har vi skrevet om her.

Indlægget er oprindeligt udgivet d. 22. februar 2011. Opdateret d. 11. april 2019 med blandt andet nye links.

4 thoughts on “Coraline af Neil Gaiman (tegneserie)

  1. Jeg har læst bogen, romanen og set filmen jeg synes personligt at filmen er bedst, da der sker mere og i filmen er den nemmere at forstå, da man hele tiden ser hvad der sker! Ja det var min kommentar og håber den bliver læst og diskuteret lidt 🙂 Øhm men ja håber den og god nok og at den kan bruges 🙂 🙂 🙂

  2. Jeg synes filmen er meget uhyggelig. Der er ikke vildt meget forskel på filmen og bogen,men filmen er lidt uhyggeligere end bogen. Det gode ved bogen er, at man for mange flere detaljef med end i filmen. Fra vores side er filmen og bogen rigtig gode, og kan klart anbefales:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *