Hvepsereden af Inger Wolf

Hvepsereden af Inger Wolf. Har man haft  fornøjelse af Inger Wolfs tre forrige bøger om Daniel Trokic og hans folk i Århus, må man også læse nummer fire. De første var i hvert fald hurtigt læst, spændende plot, godt skrevet.

Sidste skud på stammen – Hvepsereden – er for så vidt ingen undtagelse. Men der var alligevel småting der gjorde, at den ikke helt fanger denne gang.

Det er op imod jul, og Trokic er egentlig allerede rejst på juleferie i Kroatien, som han stammer fra. Han kaldes dog hjem til vintersure og kolde Århus. Her er en dreng er fundet myrdet med læberne skåret af. Rundt om ham ligger indtørrede hvepse. Det bestialske mord får alle mand på arbejde, morderen skal findes med det samme. Især inden han slår til igen. Der er tilsyneladende ikke noget motiv til dette mord. Og med placeringen af hvepsene, får det efterforskerne til at tænke i seriemorderbaner.

Sanders fornemmelser

Sander, der er en succesfuld reklamemand med psykoser, indlægges på psykiatrisk afdeling, men stikker umiddelbart efter af. Han har nogle fornemmelser, han ikke kan sidde overhørig. Læseren fornemmer også, at Sander sidder inde med oplysninger, der kan hjælpe politiet i deres opklaringsarbejdet. Sanders fornemmelser er dog ikke andet end det, og inden han føler at han kan gøre noget, er det ting, han skal tjekke.

Vi følger morderens tanker

Læseren følger samtidig morderens tanker. Men det er selvfølgelig ikke før de sidste, hektiske sider at læseren får fat i baggrunden for mordet og de løse ender samles. Den halvtrænede krimilæser har nok regnet noget af plottet og løsningen ud inden den præsenteres. Der er nu alligevel en god del af overraskelsesmomenter i bogen. Glimrende læsning, men man savner som læser mere knald på miljøbeskrivelserne.

Hvepsereden af Inger Wolf kommer ikke helt i mål

Noget af plottet var i al for høj grad set før (kan ikke rigtigt skrive mere om det uden at afsløre). Sidehistorien med Lisa Kornelius’ døende mor var komplet ligegyldig. Det er desuden decideret utroværdigt at Lisa, der er korpsets skarpe profiler, affejer en af de andre politifolk med at det er noget lommefilosofi. Det kan hun sgu selv være. Det MÅ være en smutter fra forfatterens side, der altså ikke kommer helt i mål med Hvepsereden.

Læs også, hvad de har skrevet om Hvepsereden på Litteratursiden.

One thought on “Hvepsereden af Inger Wolf

  1. Jeg er ved at læse den, næsten færdig og har også læst alle hendes bøger og har været glad for dem. Men jeg giver dig ret i, at jeg godt kan savne lidt kant 🙂

    KH
    Birthe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *