Paranoia af Gretelise Holm

Paranoia af Gretelise Holm er en spændende og letlæst krimi, der egner sig perfekt til ferielæsning. Paranoia er den første bog i serien om den nogle-og-halvtredsårige journalist Karin Sommer.

Karin arbejder som journalist på Sjællandspostens provinsredaktion. Altså i en by, der kunne være for eksempel Haslev, Slagelse, Fakse, Køge eller lignende. Gretelise Holm er selv journalist og har sådan nogenlunde samme alder som Karin Sommer (på det tidspunkt, bogen blev skrevet).

Ikke at det dermed er en selvbiografi eller en nøgleroman eller noget som helst andet, men Gretlise Holm skriver med så sikker en pen, at hun garanteret trækker på sin erfaring som journalist.

Da et ægtepar og deres fireårige søn findes dræbt, ser det i første omgang ud til at være et lige ud ad landevejen-familiedrab. Manden har slået konen og sønnen ihjel og derefter taget livet af sig selv.

Karin bliver bedt om at dække historien og give den en social vinkel frem for den sensationsprægede vinkel andre anlægger. Under sin research bliver hun klar over at der stikker mere under end hvad man umiddelbart kan se. Og da det kommer frem, at vicepolitidirektørens fingeraftryk findes på det gevær, der slog familien ihjel, bliver Karin pludseligt taget af historien.

Indlagt!

Hendes chefredaktør opfører sig også underligt, og  Karin kan hverken finde hoved eller hale på historien. Hun begynder også at tvivle stærkt på sig selv og sine oplevelser. Hun hører stemmer og får natlige besøg, og snart finder hun sig selv indlagt på den psykiatriske afdeling med diagnosen paranoia.

Hendes familie er meget bekymrede og hjælpsomme. Karin må dog sande, at hun kun kan stole på sig selv i denne sag.

Dette indlæg har været udgivet tidligere i en anden version. Vi har også skrevet om andre af Gretelise Holms bøger.

Se mere om bogen hos Saxo.
 

One thought on “Paranoia af Gretelise Holm

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *