The Quiet Game af Greg Iles

The Quiet Game af Greg Iles er den første bog i serien om Penn Cage og hans familie. Den udkom i 1999 og var som udgangspunkt ikke tænkt som andet end en enkeltstående kriminalroman. Senere er der kommet en hel række, men denne er altså den første.

Penn Cage er i midten/slutningen af 30’erne, anklager i Houston, Texas, succesforfatter og netop blevet enkemand og enlig far til Annie på fire. Hans kone er død af kræft få måneder inden vi møder Penn og Annie første gang, og både Penn og Annie er i dyb sorg.

Hjem til Mississippi

Penn, der har sendt adskillige mænd på dødsgangen som anklager, opdager ved et besøg i Disneyland, at det ikke går længere. Han må give sin lille datter Annie nogle bedre forhold at vokse op under, og han trænger selv til at slikke sine sår i fred og ro. I løbet af et telefonopkald afslutter han sin juridiske karriere i Houston, sælger sin villa samme sted og hopper på et fly til Mississippi, hvor han voksede op i byen Natchez. Hans forældre bor stadig i byen, og det er dem, han flytter hjem til. Byen, der engang var blomstrende, er ved at forfalde, præget af butiksdød, racisme og gamle traditioner, der er svære at ryste af.

Alt er fint på overfladen, men …

Penns forældre er lykkelige over hans hjemkomst. Lille Annie får det hurtigt bedre, og Penn får en god forbindelse til journalisten Caitlin, som han mødte på flyveturen. Men der er noget galt. Det opdager Penn ret hurtigt. Et eller andet nager hans forældre, der virker som om de holder på mere end én hemmelighed. Suspekte personer, som Penn husker fra sin barndom dukker op. Det samme gør Penns tidligere forlovede, byens magtfulde dommers datter.

En 30 år gammel sag

Penns far Tom Cage er læge i byen og har været det i en menneskealder. Han har i modsætning til så mange andre hvide aldrig været racist, men har behandlet både sorte og hvide i sin praksis. Da en af hans patienter, en sort kvinde, hører, at den fortabte søn er vendt hjem, henvender hun sig for at få hjælp. Hun vil have Penn til at undersøge drabet på hendes mand 30 år tidligere. Et drab, der blev kædet samme med de mange uroligheder der var overalt i Syden under borgerrettighedskampen. Penn tøver til at begynde med. Men snart er han involveret i en sag, der viser sig langt mere speget end han først havde troet.

Fortiden trænger sig på

Både journalisten Caitlin, ungdomskæresten, hendes dommerfar, politistyrken i Natchez og selv FBI bliver hvirvlet ind i mysteriet. Et mysterium, der vokser sig større for hvert spadestik, Penn tager i sagen. Han må også gøre op med flere ting fra sin egen fortid. En fortid, viser det sig, der også rummede sin del af mysterier. Penn får løst det meste, og det i et herligt, hæsblæsende tempo. The Quiet Game af Greg Iles er glimrende skrevet, og indeholder blandt andet nogle skønne beskrivelser af byen Natchez, Mississippi (det er en virkelig by). Nogle småting virker i dag (2020) en anelse racistisk, men det er tydeligvis ikke ment sådan da bogen blev skrevet i 1999.

Bogen er ikke oversat til dansk, men kan købes på saxo.com på engelsk. Her kan du læse vores omtale af nummer to i serien om Penn Cage.

One thought on “The Quiet Game af Greg Iles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *