Turning Angel af Greg Iles

Turning Angel af Greg Iles er den anden bog i serien om anklageren/forfatteren Penn Cage. Den første er omtalt her. Penn har nu boet i sin barndomsby Natchez, Mississippi i en årrække. Datteren Annie er begyndt i skole, journalisten Caitlin er Penns on/off-kæreste og hans forældre er stadig glade for, at Penn er vendt hjem for alvor.

Han har blandt andet engageret sig i skolebestyrelsesarbejdet på den privatskole, han selv frekventerede og som Annie nu går på. Til et bestyrelsesmøde får han og de andre bestyrelsesmedlemmer at vide, at en af eleverne, den dygtige og smukke Kate, er fundet myrdet. Kort tid derefter trækker et andet bestyrelsesmedlem, lægen Drew, Penn til side og afslører at han kendte Kate. Ret godt endda. Så godt, at han frygter at komme til at blive anklaget for drabet på hende.

Snakken begynder at gå i Natchez

Drew og Penn har været venner hele livet, og modstræbende går Penn med til at hjælpe sin gamle ven, der ganske rigtigt hurtigt kommer i politiets søgelys. Det er han ikke den eneste, der gør, men han er den eneste, der er så meget ældre, at han kunne have været den dræbtes far. Og byen er i oprør. Mod den pæne læge, der har forført og måske dræbt en ung, smuk studerende, der havde hele livet foran sig. Hun stod faktisk og var på vej på Harvard. Men det viser sig selvføgelig, at sagen ikke er helt så enkel endda, og Penn kommer på vanskeligt arbejde.

Med hjælp fra babysitteren

I Turning Angel af Greg Iles spiller journalisten Caitlin ikke den samme rolle som hun gjorde i den første bog. Hun er faktisk ikke ret meget hjemme, og Penn har derfor hyret en babysitter til at hjælpe med at passe Annie. Babysitteren gik i klasse med den dræbte Kate, og hun føjer flere lag til historien. Lag, der både hjælper med opklaringen og chokerer Penn, der får et indblik i, hvordan ungdomsliv (i USA omkring 2005) udformer sig.

Imens sidder Drew fængslet, stadig under mistanke for at have dræbt Kate. Tingene bliver efterhånden så indviklede, at Penn må have hjælp udefra. Men som i den første bog er der fart over feltet, og der sker meget på hver eneste side. Bogen tager forskellige temaer op, især vedrørende unge menneskers eksperimenterende tilgang til sex og stoffer. Penn får i hvert fald øjnene op for nogle ting, han ikke havde forventet at skulle konfronteres med nogensinde. Og det sætter tanker i gang. Bogen er på ingen måde moraliserende. Den er godt skrevet, men den kritiske læser vil måske finde, at nogle af de ting, der sker, er en smule for usandsynlige.

Bogen er ikke oversat til dansk, men kan købes på engelsk hos saxo.com som e-bog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *