Roman om et barn, der bliver kidnappet

Hvor havet ender. Roman af Jacquelyn Mitchard. Da treårige Ben Cappadora forsvinder på et stort Chicago-hotel, tror alle, at han blot leger skjul og er blevet væk på hotellet.

Alle er sikre på, at han hurtigt vil blive fundet igen. Som timerne går og Ben stadig er væk, går den forfærdelige sandhed langsomt op for Bens mor Beth. Sammen med resten af sin high-school klasse, er hun på hotellet for at fejre klassens 15 års jubilæum.

Handlingen i Hvor havet ender

Ben er altså blevet kidnappet, og det ser ud til at det skete i de få minutter, hans ældre bror Vincent holdt øje med ham. Ingen har set eller hørt noget, og politiet står på bar bund som timerne går. Og med timerne går også ugerne, månederne og årene.

Beth og hendes familie, der består af hendes mand Pat, sønnen Vincent og datteren Kerry, går langsomt, men sikkert i opløsning. Tragediens omfang og følgevirkninger er godt beskrevet i Hvor havet ender. Læseren får et indblik i, hvordan det er at miste et barn og ikke ane, hvad der er sket med det. Familiens sammenbrud beskrives fra flere synsvinkler med hovedvægt på Beths og broderen Vincents synsvinkler.

Temaer i romanen

Hovedtemaet i romanen er overordnet, at alle i familien reagerer på kidnapningen på forskellige måder. Og at de på hver deres måde forsøger at håndtere tragedien.

Da livet efter mange år så småt begynder at ligne et normalt liv igen, sker der endnu en omvæltning. Denne omvæltning bringer den gamle tragedie op til overfladen, og hele familien må endnu engang se i øjnene, at læsset kan vælte når som helst og hvor som helst.

Det store spørgsmål, som romanen stiller er, om familien nogensinde kan komme til at leve det liv de ønsker. Kan de nogensinde blive lykkelige igen?

Hvor havet ender har været en af  Oprah Winfreys bogklubbøger, og selvom det ikke nødvendigvis borger for kvalitet, så plejer hendes udvalgte at have et vist gods. Du kan læse vores omtale af en anden af Oprahs udvalgte bøger her.

Denne bog har et anstrøg af trivialliteratur på den kedelige måde, men det kan have noget at gøre med den danske oversættelse. Historien fungerer muligvis bedre på originalsproget engelsk. Info fra Litteratursiden her.

Hvor havet ender er i øvrigt filmatiseret med Michelle Pfeiffer i hovedrollen som Beth.

Indlægget er opdateret d. 3. april 2019 med nye links.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *