Enkejagt af Torben Nielsen

Enkejagt af Torben Nielsen er en klassisk, dansk krimi. Bogen er også lynhurtigt læst. Det er en dansk kriminalroman af den noget ældre 70’er-agtige slags. Hyggelig læsning, der kun holder i vore dage fordi det netop er hyggeligt.

Plot, opklaringsarbejde, morderens tanker og så videre er beskrevet hundrede gange bedre i masser af andre kriminalromaner af nyere dato.

Men Enkejagt er faktisk slet ikke så dårligt skrevet. Den er velskrevet i et let tilgængeligt sprog uden at der bliver talt ned til læseren.

Der er bestemt ikke noget at sige til, at Torben Nielsen havde virkelig mange læsere i 1970’erne. Han skriver rigtig godt.

Enkejagt er en rigtig havestols- eller strandbog, der ikke kræver megen tankevirksomhed.

Handlingen er enkel

Psykopaten Bo er gift med den rige enke Elsie. Alt går som det skal indtil Elsie finder ud af, at hendes første møde med Bo langt fra var tilfældigt. Mødet var noget, Bo havde planlagt ganske nøje.

På den måde kunne han komme ind på livet af hende – og senere blive gift med hende.

Da Elsie opdager, hvordan det hænger sammen, vil hun skilles. Men det vil Bo på ingen måde acceptere. Han former derfor en syg plan for at få Elsie skaffet af vejen.

Læs selv Enkejagt af Torben Nielsen for at finde ud af, hvordan det går med Bos lumske plan.

Kirsten Holst er en anden klassisk, dansk krimiforfatter, hvis bøger du for eksempel kan finde omtalt her.

Man kan ofte finde Torben Nielsens bøger på loppemarkeder eller hos marskandisere. De udkom i bogklubber dengang i 1970’erne, og har med garanti stået i mange reoler dengang.

Men den kan også købes som e-bog (eller downloades gratis i fordelsprogrammet) hos saxo.com.

Indlægget er oprindeligt udgivet d. 10. september 2006. Opdateret med blandt andet nye links til e-bog og forfatterprotræt d. 3. juni 2020.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *