Triptych af Karin Slaughter

Mørk treenighed af Karin Slaughter (titel på engelsk: Triptych) kunne være begyndelsen på en ny serie. Men det kunne også være en engangsforestilling for at holde pause fra Karin Slaughters anden serie ‘Grant County’?

Uanset hvad, var jeg ikke skuffet over Mørk treenighed af Karin Slaughter. Det er en vanvittigt spændende krimi. Karakternebeskrivelserne kunne dog nemt have været bedre beskrevet, og historien og plottet kunne godt have været en smule strammere, men det var stadig en superunderholdende bog. Og når man senere opdager, at bogen faktisk er den første i det, der er endt med at være en lang serie, så tilgiver man, at personerne ikke er fuldt udviklede her i bog nummer et.

Agent Trent introduceres i Mørk Treenighed af Karin Slaughter
En narkoluder findes myrdet i et socialt boligbyggeri i Atlanta, og kriminalassisten Michael Ormewood sættes på sagen. Ganske kort tid efter får han en ny makker, agent Will Trent fra GBI, Georgia Bureau of Investigation. Agent Trent er blevet sat på sagen, da der er nogle grusomme detaljer i sagen om den myrdede narkoluder, som minder om nogle sagter, agent Trent tidligere har arbejdet med. Disse sager er stadig uopklarede.
Historiens mange karakterer
Mordet på narkoluderen er udgangspunktet for den historie, der, udover Michael Ormewood og Will Trent, bringer flere karakterer sammen, bl.a. kriminalbetjenten Angie og den tidligere straffede John. Sammen spiller de alle en væsentlig rolle for opklaringen af det grusomme mord, og deres liv væves sammne i både fortid, nutid og måske fremtid. Mørk Treenighed af Karin Slaughter er en spændende og hurtig læst thriller, der lige er udkommet på engelsk*. Den udkommer sikkert på dansk i løbet af forholdsvis kort tid, da flere af Karin Slaughters tidligere bøger allerede er udkommet på dansk.
Den oprindelige anmeldelse
*Det oprindelige indlæg er skrevet d. 9. september 2006. Triptych, som er den originale titel, af Karin Slaughter udkom på dansk i 2010 under titlen Mørk Treenighed. Indlægget er opdateret d. 6. januar 2019 med blandt andet nye links og denne info. Indlægget er opdateret med enkelte rettelser igen den 9. marts 2022.
Se mere Karin Slaughter her
Vi elsker Karin Slaughters bøger, og du kan for eksempel se nogle af vores andre anmeldelser her.

One thought on “Triptych af Karin Slaughter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *