Robinson-mordene af Gretelise Holm

Robinson-mordene. Vistnok nummer to bog i serien om den nogle-og-halvtredsårige journalist Karin Sommer.

Og Robinson-mordene er rigtig god. Vi er på en sjællandsk ø, Skejø, hvor Karin Sommer, der har orlov fra bladet, opholder sig i sin tantes hyggelige hus. Karin har orlov for at skrive en bog om heksejagt. Både dem fra gamle dage, og dem, der foregår i nutiden.

Men hun har også en aftale med bladet om at levere en serie baggrundsartikler fra det lidt specielle ø-liv. Historien starter med at den gamle overlærer Kwium findes død på plejecenteret, hvor han boede. Den senile Johanne, der også bor på plejecenteret, fornemmer at alt ikke er som det skal være. Under Kwiums begravelse rejser hun sig pludselig op og hamrer med sin stok på kistelåget. Det sker samtidig med at hun råber, at den gamle overlærer ikke sov ind af sig selv, men tværtimod blev myrdet.

Hendes beskyldning fejes væk som et udslag af hendes senilitet. Alligevel er der noget, der nager Karin Sommer, som researcher på sine ø-livsartikler. Denne research bringer hende vidt omkring på øen, og langsomt går det op for hende, at der under stokrose-idyllen lurer endog temmelig mørke hemmeligheder.

Mistænkte er der nok af, bl.a. det unge satanist-kærestepar, den lidt forvirrede kvindelige præst med skeletter i skabet, den ældre læge, Kwiums egen søn samt social og sundshedshjælperen Britta. Velskrevet og hyggelig og også lidt tankevækkende dansk krimi. Perfekt til en regnvejrssøndag.

Den første bog i serien hedder Paranoia. Læs mere om den her. Du kan købe Robinson-mordene for eksempel på saxo.com

Indlæg orindeligt udgivet d. 24. oktober 2006. Redigeret med blandt andet nye links d. 1. juni 2020.

3 thoughts on “Robinson-mordene af Gretelise Holm

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *