Under fuld bedøvelse af Gretelise Holm

Under fuld bedøvelse. Se det her er en rigtig dansk krimi. Velskrevet, medrivende, spændende og med et fedt persongalleri man rent faktisk føler noget for.

Handlingen foregår dels i den fiktive provinsby Sydkøbing, dels i København og dels i Sønderjylland.

Hovedpersonen i Under fuld bedøvelse er den midaldrende journalist Karin Sommer, der finder ud af at nogen stræber hende efter livet. Ingen, allermindst Karin selv, kan forstå, hvorfor nogen skulle ønske en halvgammel provinsjournalist død.

Læseren ved det heller ikke før i slutningen af bogen, men man kommer ind i hovedet på lejemorderen allerede fra første side, og efterhånden som handlingen skrider frem, begynder man at kunne lægge puslespillet.

Sideløbende med historien, der foregår i nutiden, trækkes læseren også med tilbage til slutningen af 2. verdenskrig, hvor løsningen på gåden skal findes.

Samtidig trækkes der også spor til Irakkrigen og den (næsten, bogen er udgivet i 2003) aktuelle situation i dagens Danmark med Irakkrig mm.

Min eneste anke er, at det tredje ‘handlingsspor’, som foregår i en forsker-tænketank i USA, er lidt tyndbenet. Det holder i hvert fald slet ikke på samme måde som resten af bogen. Stadig en anbefalelsesværdig og spændende krimi!

Under fuld bedøvelse er Grelise Holm tredje krimi om journalisten Karin Sommer. Her kan du læse vores omtale af den anden bog i serien. Køb bogen hos for eksempel saxo.com.

Indlægget er oprindeligt udgivet d. 31. oktober 2006. Opdateret med blandt andet nye links d. 1. juni 2020.

One thought on “Under fuld bedøvelse af Gretelise Holm

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *