De frie kvinders klub af Elsebeth Egholm

De frie kvinders klub. Det er navnet på den klub, som fire vidt forskellige veninder danner efter deres studentereksamen. De tror, at nu begynder livet og friheden for alvor.

Men hver især har veninderne i De frie kvinders klub ting de tumler med. Og det er ting, der langsomt, men sikkert skiller dem ad efter en årrække.

Næsten tyve år efter studentertiden mødes de tre af veninderne ved den fjerde venindes grav. Solveig har begået selvmord, og de tre efterladte veninder begynder at grave i fortiden.

Det gør det for at se, om der var noget som helst de kunne have gjort for at forhindre Solveigs død.

Historien foregår i Århus som de fleste af Elsebeth Egholms bøger, og består dels af venindernes fælles opklaringsarbejde,  dels af en række individuelle flashbacks til 1980’erne, der skal give indtryk af hvilke begivenheder der har formet deres liv.

Det er ikke uinteressant, men det er på den anden side også en lille smule banalt. Heldigvis skriver Elsebeth Egholm fremragende, og historien bygges stille og roligt op.

Det er ikke en kriminalroman, men det er heller ikke en typisk chick lit historie. At kalde De Frie Kvinders Klub en samtidsroman er også at tage munden for fuld, men den er nok en blanding af de tre genrer.

Læseren er glimrende underholdt, og bogen er let og hurtig at læse.

Bogen kan købes på saxo.com som e-bog. Hvis man er medlem af saxo.coms fordelsklub, kan den downloades gratis.

Indlægget er oprindeligt udgivet d. 3. december 2006. Opdateret med nye links samt info om e-bogsudgave d. 4. juni 2020.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *