Mænd der hader kvinder af Stieg Larsson

Mænd der hader kvinder er allerede blevet en klassiker. Det er en fantastisk spændende kriminalroman om mord, lyssky forretningsmænd, hackere, fortiden og en mørk og ond hemmelighed.

Erhvervsjournalisten Mikael Blomkvist får kort før jul rettens dom for at han har skrevet injurierende artikler om en af Sveriges største forretningsmænd.

Mikael accpeterer dommen, selvom det betyder at hans tidsskrift Millennium, som han ejer sammen med sin bedste ven, der også er hans elskerinde, er i fare for at gå nedenom og hjem.

Ud af det blå kontaktes han af en advokat der repræsenterer den ældre forretningsmand Henrik Vanger. Henrik Vanger vil hyre Mikael Blomkvist til at skrive hans slægts historie. Efter lidt betænkningstid siger Mikael ja tak til jobbet.

Henrik Vangers virkelige hensigt med at hyre journalisten er imidlertid en helt anden. Han vil nemlig have Mikael Blomkvist til at opklare en familiegåde, der har redet ham som en mare siden slutningen af 1950’erne.

Mikael er pessimistisk, og arbejdet skrider kun langsomt frem. I hvert fald indtil han kommer i kontakt med den gådefulde Lisbeth Salander. En ung kvinde der er umyndiggjort og i hænderne på skiftende formyndere.

Da Mikael og Lisbeth for alvor begynder at snuse i Vanger-familiens slægtshistorie tager begivenhederne fart, og den ene afsløring efter den anden kommer for dagen.

Mere skal ikke røbes her, herfra skal kun lyde en meget stor anbefaling af denne superspændende bog, Mænd der hader kvinder.

Og nu vi er i det svenske, så læs da også gerne vores artikel her om krebsegilder.

Indlægget er oprindeligt udgivet d. 3. december 2006. Opdateret d. 4. juni 2020.

One thought on “Mænd der hader kvinder af Stieg Larsson

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *