Sort sti af Åsa Larsson

Sort sti af Åsa Larsson er det tredje bind i en serie om politibetjenten Anna-Maria Mella og advokaten Rebecka Martinsson. Historien foregår i Kiruna i det allernordligste Sverige.

Det giver anledning til forestillinger om en barsk og kold natur, hvor foråret kommer sent, og et sted befolket af mærkværdige mennesker.

Liget af en kvinde bliver fundet i en såkaldt ark, en slags fiskehytte, ude på en sø en isnende kold og stormende nat. Politiet tilkaldes og det står hurtigt klart at der er tale om et mord.

Det er også tydeligt for politiet at mordet ikke er foregået i arken, men et andet sted. Ingen ved til at begynde med hvem kvinden er, men politiet finder hurtigt ud af, at det er den 44-årige Inna Wattrang. Mens hun levede arbejdede hun for den sky spekulant og millionær Mauri Kallis.

Mauri Kallis har læseren lært at kende gennem en del flash-backs til Mauris barndom og ungdom. Der stikker helt sikkert noget under, især fordi Kallis blandt andet er blevet rig på minedrift i Uganda og Congo.

Sporene ender dog blindt, og det er ikke før den psykisk syge advokat Rebecka, der er efter et ophold på et sindssygehospital er flyttet hjem til Kiruna, kommer med nogle gode råd, at efterforskningen for alvor kommer i gang.

Læseren lærer også andre mærkværdige personer at kende gennem forskellige flash-backs. Disse kan godt blive en smule irriterende i længden. På den anden side sidder man med en fornemmelse af at kende denne mærkelige del af verden ret godt. Derfor må man sige, at beskrivelserne af disse personers liv og levned er ganske godt skrevet.

Slutningen er en smule overdrevet, men alt i alt var Sort sti af Åsa Larsson faktisk udmærket læsning.

Sort Sti kan fås hos blandt andet saxo.com i forskellige udgaver.

3 thoughts on “Sort sti af Åsa Larsson

  1. Jeg læste nr. to før nr. 1 hvilket var irriterende fordi man får afsløret morderen. Men jeg synes samtidig at bøgerne er så velskrevne at de er en lyst at læse også selvom noget af spændingen går af…

  2. ja, du har ret i at det er velskrevne bøger – nu har jeg ganske vist kun læst Sort Sti, men jeg syntes bare at der var for meget der blev ‘afsløret’ fra de forgående bøger, til at jeg vil læse dem. Men nu får vi at se. Der er efterhånden så mange der roser dem til skyerne, så mon ikke jeg kommer til at blive fristet på et eller andet tidspunkt :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *