Familiehistorier af Kate Atkinson

Familiehistorier af Kate Atkinson. Historien begynder lige på og hårdt, og den er spændende. Læseren bliver præsenteret for tre forskellige “sagsmapper” med uopklarede sager. Sagen om den lille pige Olivia, sagen om Michelle og hendes datter Tanya og sagen om Laura.

Efter præsentationen rykkes der frem i tiden til vore dage. Her bliver den tidligere politibetjent Jackson Brodie, der nu ernærer sig som en slags privatdetektiv, bliver hyret til at opklare de tre gamle sager.

Jackson er en filosofisk drømmertype, men han er også kynisk og kronisk bekymret for sin egen 8-årige datter. I sin søgen efter svar, ikke blot i forbindelse med de uopklarede sager, men også i forbindelse med tilværelsen generelt, får han langsomt sporet sig ind på hvad der skete dengang.

Og desværre fuser historien lidt ud allerede efter den første præsentation af de tre uopklarede sager. Jackson er FOR eftertænksom og den forsvundne Olivias nu voksne søstre er FOR karikerede. Det er også svært rigtigt at falde ind i fortællingen.

Det står tillige hurtigt klart at Jacksons kynisme bunder i hans egen ikke alt for nemme opvækst og han nyligt overståede skilsmisse. Det gør på en eller anden måde historien mere irriterende. Sproget er lidt for tilstræbt “ungt”, men det har muligvis at gøre med oversættelsen, der virker lidt knirkende.

Familiehistorier foregår i Cambridge

Fortællingen udspiller sig i Cambridge i England, og det kunne der også godt have været gjort noget mere ud af. Det er som om der mangler noget god krimiatmosfære i bogen.

Historien havde alle muligheder for at være hamrende spændende, men personerne er irriterende og den er ikke helt så stramt skruet sammen som man ellers kunne have håbet. Helt forfærdelig er bogen dog heller ikke. Familiehistorier af Kate Atkinson er middelmådig med pil nedad.

Bogen kan streames som for eksempel lydbog hos saxo.com. Det er gratis, hvis man er medlem af deres fordelsklub.

Indlægget er oprindeligt udgivet d. 13. september 2007. Det er opdateret med nyt link d. 8. juni 2020.

4 thoughts on “Familiehistorier af Kate Atkinson

 1. Åh tak – så var det ikke bare mig. Jeg fandt aldrig rytmen i den bog. Historien, sproget, stillen, indholdet….. Hmmm grundlæggende dårligt.

 2. Nej, det er ikke bare dig :o) Det var på ingen måde årets bog eller noget. Den var, som du selv siger, grundlæggende dårlig. Eller som jeg siger, middelmådig med pil nedad :o)

 3. Jeg vidste ikke rigtigt, hvor jeg skulle skrive kommentaren, men jeg har en anbefaling af en bog til “Bogsider”.
  Anita Shreve har skrevet den rørende bog The pilot’s wife (har læst den på engelsk, men tror den hedder Pilotens koner…)
  Den handler om Kathryn. Hun får at vide, at hendes mand, der er pilot, er styrtet ned med sit fly. Myndighederne tror, at han har begået selvmord. Nu begynder et større opklarings-arbejde for Kathryn, hvilket fører hende til London. Her opdager hun, at hendes mand har levet et dobbeltliv…
  Den kan være lidt deprimerende, men bogen er skrevet i et supert sprog og man bliver hurtigt fanget af handlingen… Håber du får lejlighed til at læse den… En god bog til de kommende vinteraftner…
  V-H BJ

 4. Hej BJ,

  Tak for din kommentar – jeg kender godt Anita Shreve, men har ikke læst den bog du anbefaler. Faktisk har jeg kun læst en enkelt af hendes, jeg tror hun har et ret langt forfatterskab bag sig. Men den lyder spændende, og jeg vil helt sikkert kigge efter den næste gang jeg er på biblioteket.
  :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *