Det sidste hus på prærien af Tom Buk-Swienty

Det sidste hus på prærien. Journalist og historiker med speciale i amerikansk historie Tom Buk-Swienty rejser fra vest over syd til øst i denne lille bog. Den består af en række rejsebreve, der tidligere har været trykt i (vistnok) Weekendavisen.

Rejsebrevene kommer mest fra vest, fra de store vidder, fra prærien, som den hvide mand har forladt. Visse steder er der totalt affolket, andre steder har indianerne og den ellers næsten uddøde bison overtaget vidderne igen.

Der er rejsebreve fra små, mærkelige byer, rejsebreve fra Texas, Bush-land, og fra New York, hvor forfatteren bor. Eller i hvert fald boede da rejsebrevene blev skrevet.

Hvert brev indeholder mange nyttige oplysninger om det amerikanske samfund i dag samt historiske facts. Facts, der har været med til at forme denne mærkelige nation, med milevid forskel på livet i øst og i vest.

Det sidste hus på prærien og rejsebrevene er rigtig, rigtig gode, og giver læseren meget storlyst til at rejse til USA og se fx Wyoming.

Men læsningen forstyrres desværre af en række stavefejl, der går igen igennem hele bogen.

For eksempel skrives pionerer i flertal konsekvent pionere, ligesom missionærer skrives missionære, cikader chikader og sikher shiker.

Det er sgu for dårligt! Der måtte også gerne have været billeder fra nogle af de fantastiske steder, forfatteren besøger, men det ville formentlig have gjort bogen alt for dyr. 

Bogen kan købes som ebog hos for eksempel saxo.com.

Det er ikke nonfiktion, vi har omtalt mest, men er du interesseret i denne genre, så tjek for eksempel vores omtale af Mogens Jørgensens bog om Glyptotekets ægyptiske samling her.

Indlægget er oprindeligt udgivet den 14. oktober 2007. Opdateret med nye links den 14. juli 2020.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *