Nedtælling til mord af Gretelise Holm

Nedtælling til mord af Gretelise Holm. Den her, den er altså bare god! Gretelise Holm skriver virkelig godt, og krimierne har de bedste plot.Nedtælling til mord er sådan en krimi, man bare læser i et stræk. Altså, den er ikke tænderklaprende spændende på dén måde, men den er rigtig godt skruet sammen og meget velskrevet. Og så man man også kun elske, at heltinden er nær de 60. Men hun, heltinden, Karin Sommer, er bare sej.

Man er ærgerlig, når man har læst alle Karin Sommer-krimierne, for det er sådan nogle, man gerne vil have til gode. For eksempel til hyggelæsning en juleferie. Der var i øvrigt lang venteliste på biblioteket til denne.

Nedtælling til mord lægger hårdt ud med at tage livet af den danske integrationsminister, og dernæst kommer nedtællingen til mordet, i form af fortællingen om hvad der ledte frem til mordet.

Journalist Karin Sommer er ved at forberede sin pensionisttilværelse. Der skal slappes af på Skejø med kærensten, den pensionerede læge Jørgen, og Karin skal fede den med gode, nemme freelanceopgaver.

Det er derfor en appelsin i turbanen, da hun på en journalistisk “ludertur” til Vilnius, bliver tilbudt at skrive et jubilæumsskrift for virksomheden Hands and Brains.

Virksomheden ejes af spradebassen Hans Kernel, der har forbindelser i både ind- og udland. Også til de højeste steder, såsom den danske statsministers spindoktor. Spindoktoren, Stig Larsen, er en sær skikkelse, som statsministeren afskyr. Han kan bare ikke undvære ham, og derfor bliver der set igennem fingre med mange af Stig Larsens mindre heldige sider.

Karin arbejder stadig som journalist

På redaktionen, hvor Karin arbejder som journalist, går livet også sin vante gang. Det vildeste der sker, er, at den unge journalist Simon Brage bliver bortvist.

Eller, det er det vildeste indtil Karin efter besøget i Vilnius. I hvert fald indtil Karin, efter sit besøg i Vilnius, røver at komme i kontakt med litauiske Zigis. Det gør hun på vegne af en gammel bedstemor, der hjemme i Vilnius ikke har hørt fra Zigis i lang tid. Lyder det indviklet?

Det er det egentlig ikke, i hvert fald ikke i bogen. Her glider handlingen let og elegant. Alle tråde samles hele tiden så smukt, at man ikke er i tvivl om, hvor man er i historien.

Andre personer spiller også vigtige roller i bogen, for eksempel miljøpigen Maria. Og den store Stine, der er gift med en afrikaner samt den litauiske luder Reda.

Meget anbefalelsesværdig krimilæsning.

Bogen er den fjerde i Karin Sommer-serien. Da indlægget blev udgivet den 22. oktober 2007, var det den sidste i serien. Der er senere kommet endnu en. Den første hedder Paranoia, og den har vi skrevet om her.

Se mere om serien på saxo.com.

Indlægget er opdateret med blandt andet nye links den 15. juli 2020.

One thought on “Nedtælling til mord af Gretelise Holm

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *