Dæmonens død af Anne Holt

Dæmonens død af Anne Holt. Forsiden på denne bog er uhyggelig, og det er indholdet sådan set også. Det er nummer tre i norske Anne Holts serie om Hanne Wilhelmsen. I denne bog er hun steget i graderne inden for Oslos politi.

Hanne Wilhelmsens stilling indebærer, at hun skal fungere mere som overordnet end som decideret efterforsker. Og det har hun svært ved at overholde.

Hun blander sig i sine betjentes efterforskning, og heldigvis for det, for det er det, hun virkelig kan. Samtidig må hun også balancere sit privatliv, som hun stadig holder hemmeligt for de fleste af sine kollegaer.

Forstanderen på et kristent børnehjem bliver stukket ned på sit kontor på børnehjemmet. Det sker samme nat som et af børnene, den overvægtige Olav, forsvinder.

Umiddelbart har de to ting ikke noget med hinanden at gøre, men jo mere Hanne Wilhelmsen og hendes efterforskere får gravet i sagen, des mere smuds dukker der op.

Både den pæne forstanderinde og hendes dygtige og engagerede personale viser sig at have flere skeletter i skabene, end efterforskerne aner. Snart sker endnu et dødsfald.

Den forsvundne Olav, hvis kuede mor fortæller et sideløbende spor i historien, er muligvis den brik, som politiet mangler for at kunne opklare mordet, men han gemmer sig godt.

Da han endelig dukker frem fra sit skjul, viser han sig meget svær at fange for det ellers drevne politi.  

Ved slutningen af Dæmonens død af Anne Holt, der gerne måtte have været lidt strammere, er det op til læseren selv at bedømme, hvem der egentlig er dæmonen i denne krimi.  

Plottet er uhyggeligt og ganske godt skruet sammen. Læs også vores indlæg om bogen Salige er de som tørster her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *