Skin Privilege ( Hvid død) af Karin Slaughter

Hvid død af Karin Slaughter er den danske titel på fortsættelsen i Karin Slaughter’s Grant County serie om børnelægen Sara Linton og hendes eks-mand/ikke eks-mand Jeffrey Tolliver. Den var lynhurtigt læst. Spændende. Uhyggelig. Men med en skideirriterende slutning.

Den iltre og egenrådige kriminalassisten Lena Adams er – igen igen – kommet i knibe. Sara og Jeffrey prøver at hjælpe. De er endelig blevet gift igen, og er i gang med at adoptere. Deres kærlighed er større end nogensinde, og det bliver flere gange beskrevet, hvordan de hver især ikke kan forestille sig at skulle leve videre uden den anden. Måske er det derfor, at Sara, trods sin modvilje mod Lena Adams, kører med Jeffrey til den lille by Reece. Her står Lena Adams anklaget for at have stukket ild til en bil. Reece er Lenas barndomsby, og det bliver hurtigt klart, at det ikke er tilfældigt at hun er lige præcis dér, da bilen bliver stukket i brand.
Hvad der er værre for Lena er, at der på bagsædet af den udbrændte bil, findes de forkullede rester af et menneske. I Hvid død af Karin Slaughter er Sara Linton deprimeret, og tilbyder ikke umiddelbart sin hjælp. Hun er midt i en langvarig retssag, hvor hun står anklaget for at have forvoldt en 12-årig drengs død. Men som historien begynder at bevæge sig fremad, vågner hun en smule op til dåd. Hun tilbyder blandt andet at obducere de menneskelige rester fra bilen.
Hvid død og crystal meth
Imens er Lena ude på egen hånd og lave sine egne undersøgelser. Hun forsøger på flere måder at få Sara og Jeffrey til at blande sig uden om. Hun mener, at det er for farligt for dem at opholde sig i Reece. Hun vil gerne have dem væk inden situationen kommer helt ud af kontrol. I Hvid død af Karin Slaughter får læseren ækle beskrivelser af, hvad der sker med mennesker afhængige af crystal meth.
Dette er et af de gennemgående temaer i bogen. Men den handler også om det hårde liv i en lille, landlig by i de fattige sydstater. Om familiehemmligheder, der måske/måske ikke er bedst at holde hemmelige for evigt. Og så handler den om, hvor vanskeligt det er for udefrakommende at grave sig ind på en provinsbys hemmeligheder.
Man skal kende karaktererne
Bogen kan ikke læses uden at kende karaktererne fra de forrige bøger. Hvis man alligevel gør det, vil man formentlig finde karaktererne, endnu mere drøn-irriterende end hvis man kender dem. Slutningen er overraskende og ikke helt afsluttende. Derfor bliver det spændende at læse den næste bog i rækken.
Hvid død af Karin Slaughter hedder Skin Privilege på britisk engelsk og Beyond Reach på amerikansk engelsk. Det er bog nummer 6 i Grant County-serien.
Grant County-krimien før denne hedder Vantro (Faithless), og er omtalt her.
Se mere om bogen hos saxo.com.

2 thoughts on “Skin Privilege ( Hvid død) af Karin Slaughter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *