Dybt at falde af Anna Grue

Den Skaldede Detektiv. Fin og hurtigt læst dansk krimi, og den første i en planlagt serie om reklamemanden Dan Sommerdahl og hans familie.

Dan Sommerdahl er reklamedirektør med stress og depression. Ved bogens begyndelse er han netop ved at være på vej ud i lyset igen. En østeuropæisk rengøringskone myrdes på reklamebureauet, og Dan hvirvles ind i opklaringen via sin gode ven Flemming, der er byens kriminalkommisær.

Byen er en fiktiv, dansk provinsby, der hedder Christianssund. Flemming, kriminalkommisæren, er til middag hos Dan og hans kone, da meldingen om mordet indløber. Fordi Dan kender reklamebureauet og dets medarbejdere ud og ind, får han lov til at være med i opklaringsarbejdet.

Han ender dog på sidelinjen, da politifolkene ikke gider have en amatør rendende, og Dan ender med kærligt-ironisk at blive kaldt “Den Skaldede Detektiv”.

Dan er dog ikke længere ude på et sidespor end at han hurtigt kommer længere og længere ind i sagen. Han opdager forskellige hemmeligheder, som ikke engang politiet var klar over. Han finder ud af, at der gemmer sig mange lag i de mennesker og kollegaer, som han troede han kendte.

Hans kone er byens læge, og hendes viden om nogle af hendes patienter kommer også til at spille en større rolle i Dans opklaring af mordet på rengøringskonen. Vi ser meget frem til nummer to serien om Den Skaldede Detektiv.  

Note d. 10. december 2008: Læsehesten har blogget om Dybt at falde her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *