Noget for noget af Anna Grue

Noget for noget af Anna Grue. Bagsideteksten til denne bog er nok en smule overdrevet. Der står blandt andet, at det er en rystende, psykologisk thriller, og det er det altså ikke. Men man er nu rigtig godt underholdt alligevel.

Plottet og personerne er lidt skarpt tegnet op, men det gør faktisk ikke noget. Man føler, at man kender disse typer ud og ind. Eller stereotyperne skulle man nok snarere skrive.

Anyway, plottet i Noget for noget af Anna Grue snor sig omkring en dybt usympatisk viceværtkone, der passer tomme lejligheder i den ejendom på Østerbro, hvor hendes mand er vicevært.

Hun vander blomster, passer kæledyr og snager i de ferierende beboeres private sager og snask, hvorefter hun afpresser dem for mindre beløb. En dag finder hun noget, der er så saftigt, at hun ikke kan nøjes med at afpresse beboerne.

I stedet går hun til et af sladderbladene, og derfra begynder historien at tage fart. Nu får hendes handlinger nemlig helt uoverskueligt konsekvenser for alle involverede. Og det, der begyndte som “uskyldig” pengeafpresning udvikler sig hurtigt til noget langt mere alvorligt.

Til slut er ingen af bogens personer de samme som de var, ved historiens begyndelse.

Hyggekrimilæsning med alle de dumme svin og stereotype personager i denne gode krimi af Anna Grue.

Note 10. december 2008: Tjek også Læsehestens mening på hendes blog Læsehest med tankekrøller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *