Solstorm af Åsa Larsson

Solstorm af Åsa Larsson er bog nummer et i serien om advokaten Rebecka Martinsson. Åsa Larsson skriver godt, plottet hænger sammen og personbeskrivelserne er gode. Desuden får man både sympati for hovedpersonen og totalt antipati mod “the bad guys”.

Serien er meget mørk i sin grundtone, hvilket man ikke altid er i humør til. Solstorm er som nævnt den første i serien og den bog, læseren bliver præsenteret for Rebecka Martinsson.

Rebecka, der arbejder som advokat i Stockholm, må pludseligt tage til Kiruna i det nordlige Sverige. Det er hendes barndomsby, som hun har et noget anstrengt forhold til. Den karismatiske præst i byens populære frikirke er blevet myrdet på blodig vis. Hans søster, der er en slags veninde med Rebecka, ringer og klager sin nød.

Søsteren er mistænkt for at have slået broderen ihjel, og sammen med sine to døtre gemmer hun sig i Rebeckas hus i Kiruna. Det hus, som Rebecka selv voksede op i og som hun har arvet efter sin farmor.

Politiets spor peger på veninden

Politiet i Kiruna, med den sympatiske og højgravide Anna-Maria Mella i spidsen, er på sagen. I begyndelsen peger de blodige spor netop på Rebeckas veninde.

Modstræbende tager Rebecka til Kiruna og begynder at undersøge tingene selv. Samtidig med at hun passer på venindens børn og hund, tumler hun med minder fra sin ungdom. En ungdom, hvor netop frikirken kom til at betyde alverden for hendes fremtidige liv.

Det er bestemt ikke kun søde minder, og mens det konstante vintermørke for alvor sænker sig over Kiruna og sagen om den myrdede frikirkepræst bliver mere og mere kompliceret, formørkes Rebeckas sind også mere og mere.

Solstorm af Åsa Larsson har en meget mørk stemning, og er man ikke selv i humør til det, er det anstrengende. Men det er altså en rigtig god krimi alligevel.

Vi har skrevet om Sort Sti, en anden Rebecka Martinsson-krimi, her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *