Liv og legeme af Elsebeth Egholm

Liv og Legeme af Elsebeth Egholm. Egholms bøger om århusianske Dicte Svendsen er gode, om end lidt triste i grundtonen. Men velskrevne og godt udtænkt.

Dicte og hendes fotografkæreste Bo er næsten de første på pletten, da man finder et mishandlet lig bag stadion under en fodboldkamp.

Det står meget hurtigt klart, at der ikke er tale om fodboldvold, men om noget, der rækker langt dybere ind i menneskets formørkede og griske sjæl.

Da historien rulles ud, viser det sig hurtigt, at det mishandlede lig kan forbindes med både de ekstremistiske miljøer i Århus, sygehuset i Skejby og det sadomasochistiske miljø. Ikke dårligt!

Bedst som Dicte er ved at være på sporet af noget rigtig godt, sættes hun i et kæmpe dilemma. Det kommer også som noget af et chok for hende selv.

Hun tvinges til at tænke over sin fortid, der i denne bog virkelig trænger sig på. Liv og legeme af Elsebeth Egholm var spændende og delvist overraskende. Også selvom der har været lagt op til denne overraskelse gennem flere af bøgerne.

Note 10. december 2008: Læsehesten har også blogget om Liv og Legeme. Klik på navnet for at se hendes omtale.

Du kan også læse vores omtale af andre af Egholms bøger, for eksempel den, der hedder Selvrisiko, her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *