Op til toppen af bjerget af Arne Dahl

Op til toppen af bjerget af Arne Dahl. Nummer tre i den meget velskrevne svenske serie om A-gruppen, det særlige stockholmske team.A-gruppen opklarer forbrydelser som af den ene eller den anden grund ikke skal opklares af det “almindelige” kriminalpoliti.

Nummer et i serien, Misterioso, er omtalt her og nummer to, Ondt Blod, her. I begyndelsen af denne tredje bog i serien, slikker A-gruppen stadig de sår, som den påførte sig i to’eren.

Ja, faktisk er sårene så dybe, at der ikke eksisterer nogen A-gruppe længere. Medlemmerne arbejder nu hver især i forskellige andre afdelinger. Men på rigtig velskrevet vis flettes de forskellige gruppers arbejde sig ind i hovedplottet i denne historie.

Historien begynder med et forholdsvis ligegyldigt værthusslagsmål. Slagsmålet ender dog med, at en fodboldfan bliver slået ihjel. To af A-gruppens tidligere medlemmer, der nu arbejder for det almindelige kriminalpoliti, sendes ud for at opklare forbrydelsen. Det gør de noget modstræbende, men det viser sig dog hurtigt, at der er mere at komme efter end et gement værtshusslagsmål.

De ledetråde, der langsomt kommer frem i lyset, rækker langt ind i nogle sideløbende sager. Altså sager, som de andre medlemmer af A-gruppen beskæftiger sig med.

Først og fremmest er der sagen om den voldsomme eksplosion i et af Sveriges fængsler. Så er der noget om gangsterskyderi og en større sag om børneporno på nettet. Heldigvis er tingene så spegede, at A-gruppen bliver samlet igen, og langsomt får gruppen samlet alle trådene og redt dem ud.

Flere af seriens bøger er blevet til en kriminalserie, der kan streames på Netflix. Læs mere om det her.

Indlægget er oprindeligt udgivet den 19. oktober 2008. Opdateret med nye links og information om, at serien kan ses på Netflix d. 15. juli 2020.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *