Djævelens ven af Peter Robinson

Djævelens ven af Peter Robinson er bog nummer 17 i serien om Inspector Alan Banks. Den førse er Gallows View. Bøgerne kan godt læses uafhængigt af hinanden, selvom det altid er rart at følge med i karakterernes udvikling.

I Djævelens Ven kører der to sideløbende sager. Den ene sag foregår i Eastvale, den fiktive by i Yorkshire, hvor Alan Banks bor, den anden sag foregår i en anden by i området.

I Eastvale er en ung pige fundet voldtaget og myrdet i en forretning i det, der kaldes Labyrinten. Labyrinten er en samling af smalle stræder og baggårde i bymidten, og mistænkte er der nok af, da forbrydelsen er sket på en lørdag aften med mange mennesker i byen.

Den anden forbrydelse, hvis opklaringsarbejde ledes af den let frustrerede kriminalassist Annie Cabbot, er straks noget vanskeligere at gå til. En ung kvinde i kørestol har fået skåret halsen over og er blevet skubbet ud over en skrænt.

Undersøgelser på det hjem for handicappede, som kvinden boede på, ender blindt. Annie Cabbot bliver mere og mere frustreret. Ikke kun på grund af sagen, men også på grund af rod i sit privatliv. Et privatliv der måske, måske ikke involverer Alan Banks. Djævelens Ven af Peter Robinson har rigtig gode person- og stedbeskrivelser og man kan kun være glad for, at der er så mange bøger i serien at give sig i lag med.

Bogen kan pt kun fås brugt, men tjek dette link for lydbogsudgaven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *