Gallows View af Peter Robinson

Gallows View af Peter Robinson er den første bog i en længere serie med kriminalmanden Inspector Alan Banks i hovedrollen. Den foregår i den fiktive by Eastvale i Yorkshire.

Læsere med kendskab til dette område kan sikkert se byen tydeligt for sig. Måske er det noget a la Cambridge eller anden typisk, engelsk by.

Da det er den første bog i serien, er der et persongalleri man som læser lige skal lære at kende. Først og fremmest Banks, der er kommet til mere landlige omgivelser med sin familie fra en lignende stilling i London.

Banks forestiller sig at livet er simplere og ikke så hektisk ude på landet, men finder hurtigt ud af, at Eastvale og omegn har sin del af bad guys.

Banks er i Gallows View af Peter Robinson involveret i tre forskellige sager. Der er vindueskiggeren som følger efter enlige kvinder der har været på pub. Der er en serie grove indbrud. Og så er der mordet på en ældre kvinde.

Bogen er en klassisk kriminalroman med en meget sympatisk og menneskelig hovedperson, og den er godt skrevet. Gallows View er vist ikke oversat til dansk, selvom andre i serien er. Den engelske kan købes for eksempel hos saxo.com her.

2 thoughts on “Gallows View af Peter Robinson

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *