The Associate af John Grisham

The Associate af John Grisham handler om Kyle, der er lige ved at tage afgang fra universitet for at blive advokat. Han planlægger at arbejde i den gode sags tjeneste i nogle år.For Kyle er det noget med at betale tilbage til samfundet og den slags. Lige inden han er færdig på uni bliver han dog antastet af nogle mistænkelige typer, der ønsker, at han skal arbejde for dem i stedet for.

Af forskellige årsager ender det med, at Kyle tager imod deres “tilbud”. Det eri virkeligheden ikke rigtigt er noget tilbud, snarere er det tvang. Kort efter at Kyle er færdig på uni, begynder han derfor at arbejde i et stort firma i New York.

De unge “associates” bliver kørt hårdt

Her bliver alle førsteårs-medarbejderne kørt meget hårdt. De har 100 timers arbejdsuger og andet, det slet ikke er godt. De mistænkelige typer følger efter ham, hans lejlighed og telefon bliver aflyttet og Kyle befinder sig i en suppedas, som han ikke kan finde vej ud af.

Men på den anden side er Kyle en ung mand med ressourcer og hjerne. Snart begynder han at planlægge en modoffensiv mod sine skygger og den trussel mod hans karriere, som de udgør.

The Associate er fin som strand- eller pool læsning, og man er fint underholdt. Bogen er velskrevet og alt det der, men intet nyt under solen og ikke meget substans. Bliver sikkert en film på et eller andet tidspunkt.
Grishams bøger plejer at være rigtig gode og velskrevne. Men det er som om, at han midt i sit forfatterskab er ramt af James Patterson-syndrom. Altså der, hvor det bare gælder om at skyde bøger ud i en så lind strøm, at kvaliteten mildest talt er svingende. I Pattersons tilfælde er langt de fleste af hans senere bøger det rene lort. Grisham er ikke nået ned på Pattersons niveau endnu, trods alt. The Associate af John Grisham er underholdende og meget let læst. Den kan fås billigt hos saxo.com.
Indlæg er oprindeligt skrevet d. 15. marts 2009. Opdateret med nye links d. 14. april 2019.

2 thoughts on “The Associate af John Grisham

  1. Ja, og jeg har lige læst et andet sted, at han faktisk var træt af at skrive advokat thrillere, men var kontraktligt forpligtet til at skrive x-antal. Så tror da fanden, hvis de senere er en smule slatne i det…..denne var nu ok, men heller ikke mere end det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *